Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Magyar Pezsgő Kvíz

    - Katics Gergely, 2009. december 3. -


    Közeleg a pezsgő szezonja. Az évvégi ünnnepek idején, különösen Szilveszterkor sok millió palack durran el Magyarországon is. Nem mindegy azonban, hogy mi van a a palackban. A polcokon ugyanis tömegével találhatók pezsgőnek látszó tárgyak. Ön felismeri ezeket?

A Magyar Bor Klub a Magyar Bor Akadémia és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa szakmai védnöksége alatt, valamint a Garamvári Szőlőbirtok Chateau Vincent Pezsgőpincészetének támogatásával Pezsgő Kvízt szervezett, amelynek segítségével mindenki felmérheti a pezsgővel kapcsolatos ismereteit.

- A hazai piacon sok kiváló, és sok változó minőségű pezsgő található, ugyanakkor nagyon sok az olyan termék is, ami csak pezsgőnek látszó tárgynak nevezhető. Ezek többnyire import gyöngyöző- vagy habzó borok, amelyek pezsgőszerűen lettek csomagolva, és alacsony árukkal sokat csapdába ejtenek - mondta az I. Magyar Pezsgő Kvíz ünnepélyes indításakor Garamvári Vencel a 2006-os esztendőben Az év bortermelője, a Magyar Bor Akadémia tagja.

Szabó Bence olimpiai bajnok kardvívó hétfőn 12 órakor "lenyakazott" egy palack Chateau Vincent Extra Brut pezsgőt, és ezzel a mozdulattal útnak indította az I. Magyar Pezsgő Kvízt, amelyen mindenki részt vehet, aki betöltötte már a 18. életévét. A kvíz első két tesztlapját Szabó Bence és Klausmann Viktor tévés műsorvezető töltötték ki, és az elért 180, illetve 190 ponttal kiváló felkészültségről tettek tanúbizonyságot.

A teszt, a klub honlapján, a www.magyarborklub.hu címen érhető el december 13-án éjfélig. Minden játékos automatikusan egy kedvezményes pezsgőkóstolási lehetőséget kap a Garamvári Szőlőbirtok Chataeu Vincent Pezsgőpincészetében Budafokon.

A legsikeresebb játékosokat pedig pezsgővel jutalmazzák. December 14-től ugyanott mindenki megtekintheti a kérdések és helyes válaszok, valamint a díjazottak listáját.

Jó Játékot!

A Szervezők

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.