* Magyarország borvidékeinek összehasonlítása (alapkőzet, talajösszetétel, mikroklíma, sikeresen és kevésbé sikeresen megválasztott fajtahasználat tekintetében)
* Kémiai, fizikai-kémiai úton létrejött borhibák. Mikrobiológiai eredetű borbetegségek. Egyértelműen egyik vagy másik csoportba nem sorolható elváltozások.
* Különböző szőlőfajták borainak fajtajellege nemzetközi és magyarországi viszonylatában vizsgálva.
* Azonos fajták összehasonlítása különböző borvidékekről
a. fehérborok tekintetében
b. rosé borok tekintetében
c. vörösborok tekintetében
- könnyű gyümölcsös fehérborok jellemzői
- közepesen telt hordós érlelésű és újhordós érlelésű fehérborok jellemzői
- különböző szőlőfajtákból készült roséborok jellemzői
- könnyű gyümölcsös alacsony tannintartalmú, "ászok" hordós érlelésű vörösborok jellemzői
- közepesen telt, közepes tannintartalmú, ászok és újtölgyfahordós érlelésű vörösborok jellemzői
- nagytestű, magas polifenoltartalmú, újtölgyfahordós érlelésű vörösborok jellemzői
* Az új tölgyfahordó és a használt tölgyfahordó használata, a hordós érlelés időtartalmának megválasztása és ezek hatásai a borokra
* Évjáratok közti különbségek vizsgálata
* A bor pozitív élettani hatásai a mindennapokban
* A napszaknak és alkalomnak megfelelően az illő bor tudatos kiválasztása
* Minden alkalommal kóstolástechnikai gyakorlat
A tanfolyam ára : 50 000 Ft + áfa
Részletfizetési lehetőség igény szerint!
Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 16. (kedd)
Jelentkezni lehet: Hreskó Editnél a 061 457 08 07- es telefonszámon!
Tanfolyam kezdete: 2008. szeptember 23. (kedd) 19 óra
---------------------------
ALAPFOKÚ BORISMERETI TANFOLYAM INDUL ÚJRA AZ ANDANTE BORPATIKÁBAN!
2008.szeptember 23., Kedd 19 óra
A nagy érdeklődésre való tekintettel elíndítjuk újra alapfokú borismereti tanfolyamunkat! Fővédnök: Kovács Ákos, borlaikus, és Tiffán Zsolt, borász
Szakmai vezető: Waller Zoltán , sommelier
A tanfolyam elvégzése után a hallgatók sikeres vizsga esetén oklevelet kapnak.
A képzés tematikája:
1. A szőlő és a bor története
2. Magyarország borvidékei
Területi elhelyezkedés
Mikroklíma
Alapkőzet, talajösszetétel
Borstílus
Jellemző fajtahasználat
Eredetvédelem