Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Andante Borpatika - Borismereti képzések

    - Katics Gergely, 2008. augusztus 31. -


Alap- és középfokú borismereti tanfolyamokat rendeznek az Andante Borpatikában.

KÖZÉPFOKÚ BORISMERETI TANFOLYAM
Haladó Borfogyasztók számára

* Alapfokú ismeretek átfogó ismétlése (szőlészet, borászat, borkészítési technológiák, borhibák)

* Magyarország borvidékeinek összehasonlítása (alapkőzet, talajösszetétel, mikroklíma, sikeresen és kevésbé sikeresen megválasztott fajtahasználat tekintetében)

* Kémiai, fizikai-kémiai úton létrejött borhibák. Mikrobiológiai eredetű borbetegségek. Egyértelműen egyik vagy másik csoportba nem sorolható elváltozások.

* Különböző szőlőfajták borainak fajtajellege nemzetközi és magyarországi viszonylatában vizsgálva.
     
* Azonos fajták összehasonlítása különböző borvidékekről
a. fehérborok tekintetében
b. rosé borok tekintetében
c. vörösborok tekintetében

- könnyű gyümölcsös fehérborok jellemzői
- közepesen telt hordós érlelésű és újhordós érlelésű fehérborok jellemzői
- különböző szőlőfajtákból készült roséborok jellemzői
- könnyű gyümölcsös alacsony tannintartalmú, "ászok" hordós érlelésű vörösborok jellemzői
- közepesen telt, közepes tannintartalmú, ászok és újtölgyfahordós érlelésű vörösborok jellemzői
- nagytestű, magas polifenoltartalmú, újtölgyfahordós érlelésű vörösborok jellemzői

* Az új tölgyfahordó és a használt tölgyfahordó használata, a hordós érlelés időtartalmának megválasztása és ezek hatásai a borokra

* Évjáratok közti különbségek vizsgálata

* A bor pozitív élettani hatásai a mindennapokban

* A napszaknak és alkalomnak megfelelően az illő bor tudatos kiválasztása
 
* Minden alkalommal kóstolástechnikai gyakorlat

A tanfolyam ára : 50 000 Ft + áfa
Részletfizetési lehetőség igény szerint!
Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 16. (kedd)

Jelentkezni lehet: Hreskó Editnél a  061 457 08 07- es telefonszámon!
Tanfolyam kezdete: 2008. szeptember 23. (kedd) 19 óra

---------------------------

ALAPFOKÚ BORISMERETI TANFOLYAM INDUL ÚJRA AZ ANDANTE BORPATIKÁBAN!

2008.szeptember 23., Kedd 19 óra

A nagy érdeklődésre való tekintettel elíndítjuk újra alapfokú borismereti tanfolyamunkat! Fővédnök: Kovács Ákos, borlaikus, és Tiffán Zsolt, borász

Szakmai vezető: Waller Zoltán , sommelier

A tanfolyam elvégzése után a hallgatók sikeres vizsga esetén oklevelet kapnak.

A képzés tematikája:

1. A szőlő és a bor története

2. Magyarország borvidékei
Területi elhelyezkedés
Mikroklíma
Alapkőzet, talajösszetétel
Borstílus
Jellemző fajtahasználat
Eredetvédelem

3. Kóstolás - technika

4. Borkészítési technológiák
Fehérbor készítése
Rosébor készítése
Vörösbor készítése
Tokaji borok készítése

5. Pezsgőkészítés

6. Borhibák és borbetegségek

7. Típus és fajtaborok tudatos kóstolása

8. Ételek és italok párosítása

A tanfolyam ára : 40.000 Ft + 3000 Ft vizsgaköltség

Részletfizetési lehetőség igény szerint!
Jelentkezési határidő: 2008. szeptember 23. (kedd)

Jelentkezni lehet: Hreskó Editnél a  061 457 08 07- es telefonszámon!

Tanfolyam kezdete: 2008. október 1. (szerda) 19 óra

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.