Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

A Duna Borrégió Magyarország legnagyobb szőlőtermő területe

    - Pintér Noémi, 2011. június 30. -


Magyarország legnagyobb szőlőtermő területét - ez mintegy 28 ezer hektár - mutatták be ma Budapesten az újságíróknak. A bemutató oka az volt, hogy a régióhoz tartozó három borvidéket, a hajós-bajait, a Csongrádit és a kunságit újra szeretnék pozícionálni a helyi borászok az Agrármarketig Centrum támogatásával.

Magyarországon 3,1 millió hektoliter volt az összmennyiség - mondta Horkay András, a Central Europea Wine Institute (cewi) ügyvezető igazgatója, az esemény házigazdája.

A szakember úgy véli, hogy a három borvidék borait az emberek többsége általában a kevésbé jó minőségű borokkal azonosítják. Ezen a véleményen szeretnének változtatni, a Duna borrégió borait a mindennapok boraivá szeretnék tenni, amelyek az átlagnál olcsóbbak ugyan, de jó minőségűek.

Ennek éredkében az exportot is növelni kívánják, mivel most az itt előállított borok több, mint 90 százalékát belföldön fogyasztják el. A kivitel növelésére minden esély megvan - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató -, ugyanis a Duna borrégió borai mind az ország uniós elnökségi rendezvényein, mind pedig a kínai miniszterelnök közelmúltbeli magyarországi látogatása alkalmával is jól vizsgáztak.

Ezen felül reményre ad okot az is, hogy Kínában az utóbbi időkben kedvelté váltak a magyar mindennapok borai.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.