Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Heimann borvacsora az A38-ban

    - Pintér Noémi, 2011. november 25. -


    Heimann Zoltán borai méltóképpen híresek, és közkedveltek. A közgazdászból lett borász maga is vallja, hogy nem a borászati kémia az, amihez a legjobban ért, de a családja éppen tíz nemzedéken át foglalkozott borászattal. Ez, valamint a sváb életmentalitás az, ami igazán kiemeli őt és a szekszárdi birtokot.  A borok és maga Heimann Zoltán is november 30-án az A38-ra látogat egy borvacsora keretében.

    Már magáról az A38ról is megér váltani, egy-két gondolatot. Lévén ez egy hajó. Meg egy kulturális központ. Meg egy remek étterem a Dunán. A terveket Váncza László akkori társával Miltenberger-Miltényi Miklóssal és Szabó Endre hajómérnökkel közösen dolgozták ki. A Dnyeszteren találták, s ócskavas árban vették meg a több mint negyven éves Artemovszk 38-as típusú (A 38), üzemen kívül helyezett hajó átépítésre alkalmas szerkezetét, majd a Fekete-tengeren át a Dunán vontatták fel Rév-Komáromba, a hajógyárba. A tervezői munka nagyságát jól illusztrálja, hogy a 114 főbordából álló hajótest minden egyes bordametszetét dokumentálni kellett - acélszerkezetről lévén szó -, mm-es mértékegységben.  Hétszázötven fős befogadóképességű, akusztikailag tökéletesen felfegyverzett koncertterem, százhetven fős étterem, bárok, audiovizuális stúdió, művészblokk, irodahelyiségek és a hajóknál elengedhetetlen fedélzeti teraszok találhatóak benne. Hat éve, 2003. április 30-án volt az ünnepélyes megnyitó, s azóta  az intézmény világszerte nagy elismerést vívott ki magának kulturális programjával és szolgáltatási színvonalával (dzsessz, kortárs zene, elektronikus tánczene, képzőművészet, médiával  kísérletező műfajok).

Időpont: 2011. november 30.

Helyszín: A 38-as hajó, Budapest

Ár: 10.000 Ft



A menüsor:


KECSKESAJT & SZARVASSONKA, Heimann Idei, 2011 és Merlot, 2008

Natúr kecskegomolya és szarvassonkába göngyölt aszalt meggyszeletek és rukkolalevelek


SERTÉSPOFA & KÁPOSZTA, Kadarka, 2009

Konfitált sertéspofa pikáns káposztasalátával


KACSAMÁJ & VARGÁNYA, Birtokbor, 2007

Grillezett kacsamáj pirított mazsolás kalácson, marinált vargányával

Birsalma sorbet


MUFLON & ZELLER, Barbár, 2009

Hirtelen sült muflongerinc, ropogós zellertócsnival, és borókás demi glace-szal


CSOKOLÁDÉ

További információ: 1/464 39 40;  

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.