Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Vida Péter lett az év bortermelője 2011-ben

    - Pintér Noémi, 2011. december 5. -


    A Magyar Bor Akadémia, a szakmai szakértők és a nagyközönség kétkörös szavazáson döntött a győztesről. A címet a díjazott bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéről, azok hazai és külföldi sikereiért adományozzák. Számítanak ezen kívül a borversenyen elért eredmények, a marketing, a külcsín és a belbecs, a szerethetőség, a borászat iránt keltett szimpátia és nem utolsó sorban a borász személye - olvasható az Akadémia honlapján.

   Vida Péter 1995-ben döntött úgy, hogy létrehozza a Vida Családi Birtokot, amelynek munkájából azóta három gyermeke is szervesen kiveszi a részét. A La Vida sorozat sorra söpri be a díjakat, a borász szívéhez mégis a Merlot és az
Öregtőkék Kadarkája áll legközelebb.

   Az Év Bortermelője díjat 1991 óta adják át, a díjazottról idén először a nagyközönség is dönthetett. Elsőként az Akadémia összegyűjtötte az ajánlásokat a saját tagjai, az ágazat elismert, tekintélyes személyiségei, országos jelentőségű szakmai szervezetei, tudományos és érdekképviseleti szervezetei, a jelentősebb hazai borkereskedő cégek, a vendéglátás és gasztronómia, valamint a szaksajtó részéről.

   A nagyközönség is leadhatta szavazatait, amelyeket aztán az Akadémia összesített és felállította az öt legtöbb ajánlást kapott borász listáját.

   Idén Vida Péter mellett Áts Károly tokaji, Dúzsi Tamás szekszárdi, Gálné Dignisz Éva kiskunsági és Heimann Zoltán szekszárdi borász kapta a legtöbb jelölést. Közülük választotta ki az Akadémia az idei győztest.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.