Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Megalakult a Tokaj-Hegyalja Világörökségi Térségfejlesztési

    - Pintér Noémi, 2011. december 5. -


    A közlemény emlékeztet, hogy az Országgyűlés júniusban döntött a világörökségi törvény elfogadásáról, amely számtalan állami feladatot és fejlesztéspolitikai lehetőséget von maga után. Ezek helyi szintű koordinálását és támogatását végzi a Takács András által vezetett Tokaj-Hegyalja Világörökségi Térségfejlesztési Programiroda. Működése lehetővé teszi, hogy a kulturális és természeti értékek védelme mellett jelentősen növekedjen a térség szőlészeti, borászati és turisztikai jövedelemtermelő képessége.

   A közlemény szerint e célkitűzések összhangban vannak a januárban elindított Új Széchenyi Tervnek a gazdasági növekedést, a foglalkoztatás bővítését és a hazai kis- és középvállalkozások megerősítését célzó törekvéseivel. A kormány a lehető legsikeresebb pályáztatás és forráskiosztás támogatására hozta létre a Széchenyi programirodák rendszerét, melyen belül, a helyi irodának köszönhetően a Tokaj-Hegyalja Világörökségi Térségfejlesztési Programiroda is létrejött.

   A programiroda megalakítása azért is időszerű a fejlesztési tárca szerint, mert Tokaj-Hegyalja 2012-ben ünnepli világörökségi címének 10. évfordulóját. Az iroda így a világörökségi törvényből fakadó szakmai feladatok elvégzése mellett a világörökségi cím méltó térségi megünneplésére való felkészüléshez is hozzájárulhat.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.