Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Törley Pezsgőpincészet: újra nő a magyarországi pezsgőfogyas

    - Pintér Noémi, 2011. december 15. -


    A Törley Pezsgőpincészet Kft. saját eladási számai alapján is bizakodó, ugyanis a fogyasztási volumenben 1,0-1,5 százalékos piaci növekedés észlelhető. A cégnél hozzáteszik: ez részben az évekig palackban érlelt magas minőségű, illetve transvasée eljárással készített pezsgőknek köszönhető.

   Az AC Nielsen adatai szerint értékben 1,3 százalékkal nőtt a pezsgőforgalom az év első hat hónapjában a 2010-es év hasonló időszakához képest, emlékeztetnek ugyanakkor, hogy a magyarországi pezsgőfogyasztás 2009-2010-ben közel 2 százalékos értékbeni csökkenést mutatott a gazdasági recesszió miatt. Az idei év első felétől látszik, hogy ez a trend megfordult, és ismét növekszik a belföldi a pezsgőfogyasztás.

   A pezsgőfogyasztást a szezonalitás jellemzi. A november-december hónapok forgalma az egész éves forgalom több mint 40 százalékát teszi ki. A szakértők szerint a pezsgő a magyar családok asztaláról a különböző ünnepekkor és különleges alkalmakkor ma már általában nem hiányzik.

    Horváth Csaba, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának (HNT) főtitkára elmondta: az idén várhatóan a belföldi pezsgő fogyasztásból származó árbevétel 10 milliárd forint körül mozog majd. A kivitellel együtt pedig a pezsgő eladásából realizálható árbevétel 13-15 milliárd forintot is kitehet. Megjegyezte: az utóbbi időben több országban - például több, balti és skandináv országban, sőt Oroszországban - a keresik a magyar pezsgőt.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.