Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Megválasztották az Év Fiatal Magyar Borászát

    - Pintér Noémi, 2012. január 8. -


    A harmadik alkalommal megszervezett internetes szavazáson a fogyasztók 85 borászt jelöltek a díjra. Ezt követően kezdődött a voksolás, amellyel kiválasztották a legjobbakat. Bodri Orsolya és ifjabb Figula Mihály azonos szavazatot kapott a borkedvelő közönségtől.

   Bodri Orsolya családja öt generáció óta foglalkozik borászkodással. Bár a fiatal lány 2007 óta aktív tagja a pincészetnek, eddig inkább a marketingmunkában vett részt. Nemrég viszont beült az iskolapadba: szőlész-borász szakra jár.

   Ifjabb Figula Mihály apai örökségét gondozza Balatonfüreden és a környező települések határában található dombokon. Apja halála óta édesanyjával dolgoznak huszonöt hektár saját és öt hektár bérelt ültetvényükön. A Figula Pincészet az egyik legkiválóbb fehérboros pincészetként ismert.

   Az Év Fiatal Magyar Borászának járó díjat, egy vakok által készített boroskancsót idén is a Vak Diákok Sportegyesülete (VDS) hozta és adta át a győztesnek.

   Vakok, látók és borászok irányítása mellett az este vendégei különleges vakkóstolón vehettek részt.

   A díjátadón a korábbi évhez hasonlóan ezúttal is gyűjtést rendeztek a VDS-nek. Az egyesület tagjai gyakran tesznek kirándulásokat Magyarországon, a tavalyi gyűjtés eredményeként pedig már külföldre is eljutottak.

   Az esti programon a Maszkura és a Tücsökraj valamint az Őskestar zenekar adott koncertet.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.