Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Bővülést tervez a Bazaltbor-Badacsony Kft.

    - Pintér Noémi, 2012. február 7. -


    Csaknem a kétszeresére tervezi növelni árbevételét az idei évben a Bazaltbor-Badacsony Kft., a bortermelés mellett borhotelt is üzemeltető cég 2012-ben 250 millió forintos árbevétellel számol - mondta Gagyi Pálffy András ügyvezető igazgató.

     Hozzátette: ez a prognózis nullszaldós üzleti eredményt helyez kilátásba 2012-ben.

   Tájékoztatása szerint a cég tulajdonában lévő Laposa Pincészet és az érdekeltségébe tartozó borhotel építése 2010 augusztusában fejeződött be, a több mint egymilliárd forintos beruházáshoz uniós pályázaton négyszázmillió forint támogatást nyertek.

   A pincészet 2010-ben 40 ezer palack bort értékesített, míg tavaly 70 ezer üveg bort adtak el. Kiemelte, hogy idén a terveik szerint százezer palackra növelik az eladást, így a borhotellel együtt megduplázzák az árbevételt.

   Az ügyvezető tájékoztatása szerint a Laposa Pincészet - ahol úgynevezett gravitációs technológiával dolgozzák fel a leszüretelt szőlőt - maximális tartálykapacitása jelenleg 150 ezer üveg bor palackozását teszi lehetővé évente, de az üzemet évi 350 ezer palack bor előállítására tervezték. A vállalat hosszú távú céljai között szerepel a teljes kapacitás kihasználása, miközben nem akarnak raktárra termelni - mondta.

   A borászat hathektárnyi saját termőterülettel rendelkezik, további tíz hektár betelepítésre vár, amelyet fokozatosan hajtanak  végre. A palackozott borok egynegyedét saját szőlőből készítik, emellett a környékbeli gazdák ellenőrzött ültetvényeiről vásárolnak fel alapanyagot.

   Gagyi Pálffy András szólt arról is, hogy a tavalyi féléves próbaüzemet követően megnyitott tízszobás borhotel kihasználtságát 2012-ben 50 százalékosra tervezik növelni. Több környékbeli szállodával alakítanak ki együttműködést, szilveszterkor már teltházzal üzemeltek.

   A cég 2011-ben 150 millió forint árbevételt ért el, jelenleg 10 alkalmazottat foglalkoztat. Jegyzett tőkéje a cégbíróság adatai szerint 14,5 millió forint.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.