A nyáron megrendezésre kerülő II. Pezsgő Világ - Pezsgő és Champagne Kóstoló Fesztivál előtt már csak egy tematikus Pezsgő Világ Est lesz, melynek témája az évjáratos (Vintage) pezsgők. A következő Pezsgő Világ Esten, május 9-én az évjáratos pezsgőkről Márkus György champagne szakértő tart majd rövid előadást, majd összesen 11 évjáratos pezsgő, cava, crémant és champagne kerül bemutatásra a pezsgőházak képviselői által. A már megszokott, magas szintű gasztronómiai élményért ezúttal is Csizmazia László séf felel, aki ezen az estén hazai pályán, a Café57 étteremben készíti majd el az alábbi pezsgő-étel párosításokat:
Törley Chardonnay Brut 2009
Mézes-joghurtos millefeuille
Francois President Brut 2009
Csirkehúsos hasé grapefruittal és citromfűvel
Antech Cuvée Expression 2009
Házi csipkelekváros bukta Bourbon vaníliával
Vincent Prestige Brut 2005
Citromos tejfölhab sárgadinnyével és friss kaporral
Vincent Extra Dry 2002
Etyeki érlelt sonka (Árpás) hagymalekvárral és házi brióssal
Codorniu Reina Ma Cristina 2007
"Pattogó" kecskesajt golyók dióolajjal
Bonnet-Gilmert Brut Millesimé 2006
Kávéval pirított sárga úszójú tonhal kétszersülttel és balzsamkivonattal
Pierre Gimonnet Champagne-Fleuron 2005
Narancsos édeskömény saláta marinált vajhallal és szerecsendióval
Taittinger Brut Millesimé 2004
Friss osztriga zöldcitrommal, kandírozott gyömbérrel és pattogatott kukoricával
Roederer Brut Milessimé 2004
Choucroute mangalicával, pirított tökmaggal és tökmagolajjal
Alfred Gratien Milessimé 1999
Szarvas gerinc friss áfonyával és graten burgonyával
Időpont: 2012. május 9.
Helyszín: Budapest, Café 57
További Információ:pezsgovilag.hu
facebook.com/pezsgovilag