Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Vylyan Bogyolé 2008

    - Katics Gergely, 2008. október 16. -


Már csak pár napot kell várni és itt van a 2008-as év Bogyóléja. Ahogy az már lenni szokott ismét pályázatot írtak ki a cimke megtervezésére a PTE Művészeti Karán tanuló hallgatók részére.

A PTE Művészeti Kar és a Vylyan zsűrije közösen választotta ki azt a címkét, amely a 2008-as évjárat első borának palackjaira kerül.

Október 2-án délután hirdettük ki az eredményt az eMKá Galériában, ahol már az újonc Bogyólével koccintottunk.
Megnyílt a pályázat terveiből rendezett kiállítás is Ipacs Szabó István (a Vylyan Pincészet főborásza) és Losonczy István (DLA a Vizuális Művészeti Intézet festőművész tanára) közreműködésével. A borról és a művészetekről nem kevés szó esett, miközben a hallgatók feszült izgalommal várták a díjak kihirdetését.
A harmadik helyezett Orbán Gergely, a második a tavalyról is ismerős Hesztera Dóra lett.
Az első helyezett Klárik Balázs, akinek legnagyobb jutalma, hogy 17 ezer Vylyan Bogyólé palackon láthatja viszont munkáját, emellett persze ötvenezer forint alkotói díjat és 2 karton Bogyólét is hazavihetett. (A pár kartonnak különösen édesapja örült, aki Lakner Tamás bordalkórusából volt ismerős.)

A Bogyólé formabontó címkéje rögtön mosolyt varázsolt az arcunkra, s a sok élénk, vibráló pályamű között is vonzotta a tekintetet. A címke mellett a nyertes személyének külön örültünk: a szerény és kissé meglepődött, mosolygós Balázs láthatóan vibráló korszakában van, nyitott, lelkes és ötletekkel teli. Címkéje az utolsó pillanatban érkezett, ennek pedig nem a hanyagság volt az oka, sőt. Mint megtudtuk, társainak annyit segített a címkék ügyes-bajos dolgaiban, míg végül a sajátjának kidolgozása került a legvégére.

Átadjuk neki a szót:
Klárik Balázs vagyok, a PTE Művészeti Karának 3. éves hallgatója, vizuális nevelőtanár szakon. Minden érdekel a vizuális kultúra területén. A tanulás mellett szívesen foglalkozom számítógépes grafikával. Az MMI mediális intézet keretein belül hang- és videó installációkat is készítek. Az egyetemen, mint demonstrátor, technikai segítséget nyújtok diákoknak és tanároknak egyaránt.
A borcímke pályázat érdekes kihívás volt számomra, mert eddig e téren még nem mérettettem meg magam.
Elutasítom az unalmas sablonokat, szeretem az új kihívásokat. Izgalmas feladatokra vágyom, mert rengeteg ötletem van a képi megvalósítás területén.

A kiállítás 2008. október 12-ig tekinthető meg az eMKá Galériában (Pécs, Damjanich u. 30. 1. emelet), a Vylyan Bogyólé pedig nagyjából október közepétől már kapható lesz.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.