Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Írd velünk a hegy történetét!

    - Katics Gergely, 2008. november 26. -
...és nyerj Vylyan borcsomagot! A Vylyan Pincészet Classicus borcsaládja 2008 őszétől megújult címkékkel jelenik meg, és ez alkalomból a Vylyan nyereményjátékra hívja a lelkes (vagy leendő) borfogyasztókat.

A címkeváltással egy régi villányi monda elevenedik meg, az új ruhába öltöztetett borok az Ördögszántotta hegyről (Szársomlyó) mesélnek. A borok ugyanúgy, mint az Ördögszántotta hegy mondájának szereplői, együvé tartoznak, azonos történet részei - mégis más és más karakterűek. Ezt fejezik az új ruhába öltöztetett classicus borok, címkéiken a monda egy-egy szereplőjével. A borok illatukkal, zamatukkal, a monda szereplői pedig az ősi mesével ajándékoznak meg bennünket.

A feladat egyszerű: a monda szereplőit felhasználva egy "új monda" megírása. A téma szabad: szólhat a szőlőről, a borról, a pincészetről. A történetben azonban szerepeljen Harka a szép leány, az Ördög és a Boszorkány, a Kecskét senki se felejtse, a Kakast, s a Macskát is szerepeltesse.

Szárnyaljon hát az alkotó fantázia! A történet lehet bús, vagy komikus, (esetleg tragikomikus), verses, vagy regényes. Műfaji, terjedelmi korlát nincsen, korra, nemre való tekintet nélkül bárki nevezhet.

Beküldési határidő: január 8.
Az alábbi e-mail címre: vylyan@vylyan.hu

A zsűri tagjai:
Bächer Iván, író, újságíró, publicista
László Ágnes, újságíró
Méhes Károly, költő, író, újságíró
Nagy Bandó András, humorista, író
Nagy Sebestyén, műsorvezető
Pécsi Borozó magazin

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.