Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Kiemelt ajánlataink

Az év első szürete...

    - Katics Gergely, 2009. január 9. -




A Vylyan pincészetben januárban is tartanak szüretet! Jégborhoz való szőlőt szüretelnek január 10-én, péntekről szombatra virradó hajnalon, a jósolt mínusz 10 fok alatti hőmérsékleten a Pillangó dűlőben.
Szívesen látják azokat az érdeklődőket, akik elég bátorságot éreznek magukban, hogy velük tartsanak!

"A jégbor a természet ritka ajándéka. Nekünk egyszer már megadatott, hogy elkészítsük első jégborunkat, az éppen öt éve, a 2004. január 7-én szüretelt cabernet franc szőlőből.
Idén újra itt a lehetőség, hiszen a jócskán fagypont alatti hőmérsékletben olaszrizling szőlőink várják dermedten, hogy kesztyűs kézzel bánjunk velük.
A jégbor készítés titka, hogy -5 °C alatt a víz kifagy a bogyóban és a must természetes úton koncentrálódik, beltartalmi értékeiben gazdagabb lesz, lehetőséget teremtve egy egyedi ízvilágú desszertbor készítésére. Akkor lehet szüretelni, ha a hőmérséklet tartósan fagypont alá süllyed (-7, -8 °C) és a szüret időpontjában ott is marad. A mi hőmérsékleti viszonyaink között ezért kell a szüretet már éjszaka elkezdeni."

Vylyan Pincészet

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.