A pincészet Tóth Ferenc szakmai irányítása mellett működik, aki génjeiben hordozza a szőlő és borkultúrát, családjukban ükapjáig visszamenőleg foglalkoztak a szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Az Egri Bormíves Céh alapító tagja.
A család tagjai az egri bor jó hírének öregbítéséért dolgoznak mindennap. Felesége és leánya is bekapcsolódik a közös munkába az értékesítés, kereskedelem és turisztika területén.
Szolgáltatások, ajánlatok
Az Egri Borvárba ellátogató kedves vendégek széles kínálatból választhatják ki a számukra leginkább megfelelő összeállítású borkóstolót, de egyéni kívánságokhoz is maximálisan alkalmazkodunk . A program a két pinceág megtekintésével kezdődik, amely során végig követhetik a szőlő útját és betekintést nyerhetnek egy működő pincészet mindennapjaiba. Az érdeklődők megismerkedhetnek a hagyományos, klasszikus borkészítéssel.
A borkóstolás egy 50 főt befogadó egyedi kóstolóhelyiségben történik.
Étkezési lehetőség előzetes egyeztetés alapján lehetséges. 2004-ben egy minden igényt kielégítő vendégfogadó helyiség épült, ahol a család 40-50 főt fogad szeretettel pincelátogatásra és borkóstolásra.
Hidegtál
Falatkák
Pincepörkölt
Magyaros vegyes ízelítő
Rendezvények:
Minden évben Szent Donát napján a Dobó téren Bikavér fesztivál (júliusban), minden év végén az Egri Főiskolán Borszalon (december)
Nyitvatartás
Egész évben. Előzetes bejelentkezés szükséges az érkezés előtt 2 nappal (csak nagyobb csoportok esetén.).