Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Villány

Szende Pince



















Cím:Villány, Baross G. u. 87.
Telefon:+36 (72) 492-396
+36 (20) 326-5767
Fax:+36 (72) 592-021
E-mail cím:
Honlap:www.szendepince.hu
Levelezési cím:Szende Gáborné
7773 Villány, Baross u. 87.

Leírás

A természet adta lehetőségek, az ott élők hozzáértése és szorgalma tette méltán híressé Villányt, mely a rendszerváltozást követően Magyarország egyik legismertebb borvidékévé nőtte ki magát.

A Szende (1945 előtt Schwarcz) család hét generációra visszamenőleg foglalkozott bortermeléssel, melyet korabeli oklevelek tanúsítanak.

Szende Gábor és felesége Gabriella 1985 óta foglalkoznak önállóan szőlő- és bortermeléssel, amikor is, Gábor szüleitől, egy "ezernégyszögöles" újtelepítésű szőlőt, hozzátartozó pincét, felszereléssel, kaptak nászajándékba.

Kezdetben mindketten munkahelyük mellett művelték a "birtokot", majd következett 1995. Ekkor nyitották meg elsők között Villány főutcai pincesorán egy hajdani présházból kialakított borozójukat, melynek "pincegazdája" Gabriella lett.

Gábort 13 évi közigazgatásban eltöltött esztendő után, a villányi termelők megválasztották Villány Hegyközség hegybírójának, melynek tisztét 2005-ig töltötte be. Ekkor jelennek meg az első palackozott boraik, melyek mára a 55000 palack számot éri el évente.

A területek növekedésével a szőlő és a bor szeretete élethivatásukká vált. A villányi borturizmusban jelentős szerepet vállalnak, a Villány-Siklósi Borút meghatározó pontjává fejlődött a Szende Pince.

Ezzel a hivatással "fertőződnek" az 1990-ben született gyermekek is.
Karina időnként a vendéglátásban édesanyjának segédkezik, míg a "kis" Gábor édesapja mellett ismerkedik a borászkodás fortélyaival. Első közös boruk - igaz mindössze 328 palack készült belőle - egy 2003-as évjáratú Kékoportó a 2004. évi Villányi Borversenyen aranyéremben részesült.

Szolgáltatások, ajánlatok

A Szende Pince jelentős szerepet vállal a villányi borturizmusban, egyik meghatározó állomásává vállt a Villány-Siklósi Borútnak.

40 fő befogadására alkalmas borozójuk mindennap 10 órától áll nyitva a "borturisták" előtt. A kínálatból: borkóstoló a pincében illetve a borházban, borvásárlás, díszcsomagolás, akár egyedi, névre szóló címkével. Az ételkínálatuk a már hagyományos "Szende Pincés" hidegtál, a 2003. évi megújulásukat követően látványgrillen készült finomságokkal, kemencében sült csülökkel, ropogós libacombbal, szalonnával és fokhagymával tűzdelt nyúllal bővült.

A 70 fős klimatizált különteremben egyaránt lehetőség van úgy szakmai rendezvények, mint családi, baráti összejövetelek megtartására. Kívánságra élőzene biztosított.

Szeretettel várja Önt: Szende Gábor és Gabriella

Rendezvények:

Október 1. hétvégéje - Villányi Bor- és Szüreti Fesztivál

Pünkösdtől audusztus 20.-ig - ha péntek akkor Villány!

Kóstolóprogramjaink:
-4 fajta borból: Hárslevelü, Rose, Portugieser, Cabernet Sauvignon,
-6 fajta borból: Hárslevelü, Rose, Portugieser, Villányi Cuvée, Karina Cuvée, Cabernet Sauvignon
-6 fajta borból: Rose, Portugieser, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Szende Cuvée
-8 fajta borból: Hárslevelü, Rose, Portugieser, Karina Cuvée, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Szende Cuvée

Ételeink:
Házi hidegtál:
házi sonka, szalámi, szalonna, kolbász,disznósajt,tepertő, körözött túró,tojás, sajt...

Látványgrillen készült finomságok:
-1-1 sertéstarja, csirkemell, és csirkeszárny, hideg salátával
-Disznótoros vacsora
-Töltött káposzta
-Pincepörkölt burgonyával, savanyúsággal
-Kakaspörkölt, kapros-túros galuskával
-Házi rétes

Kemencében Sült Specialitások :
-Sertéscsülök pincegazda módra, párolt káposztával és burgonyával
-Házilag pácolt, szalonnával tűzdelt nyúlpecsenye, hideg salátával
-Ropogós libacomb, párolt káposztával és burgonyával
-Párcolt csirkecombok, hideg salátával
-Egészben sült malac, párolt káposztával és burgonyával

Nyitvatartás

Egész évben, naponta 10.00 - 20.00. Előzetes bejelentkezés szükséges az érkezés előtt 2 nappal (csak nagyobb csoportok esetén).

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.