Cím: | Noszvaj, Szomolyai út |
Telefon: | +36 (20) 946-2178 |
| +36 (36) 463-269 |
Fax: | +36 (36) 463-269 |
E-mail cím: | |
Honlap: | www.thummerer.hu |
Levelezési cím: | Thummerer Éva 3325 Noszvaj, Szomolyai út |
Leírás
A Thummerer Pince 1984 óta szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, mely az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti borait.
Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságot, fő fajtái: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Blauburger.
A szőlőültetvények 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő. A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás és a novaji Juszalagos dűlőkből kerül ki.
A gazdaság folyamatosan, újabb szőlőterületeket telepítve bővül. A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel.
Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása.
A Thummerer borok elsősorban Magyarország előkelő éttermeibe, szállodáiba jutnak el, valamint Belgiumba, Svájcba, Dániába, Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Franciaországba is.
A PINCE:
A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több, mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben 2200m2-es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővítettünk ki. A kiegyenlített klímájú pincerendszer ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.
TECHNOLÓGIA:
A fehér borok nagyobb része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de már fehér barrique különlegesség is megjelent a pincészet választékában.
A vörös borok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelődnek és minimum féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. A vörös borok egy része barrique hordókban fejlődik. (pl. Vili papa cuvée)
Szolgáltatások, ajánlatok
Borkóstolás, pincelátogatás, vinotéka.
Étkezési lehetőség: étlapról lehet rendelni, megbeszélés szerinti.
Rendezvények:
-Húsvéti Vendégvárás - Húsvét hétfő
-Majális - máj. 1.
-Piros Pünkösd Napja - Pünkösd hétfő
-Zenés Nyári Esték - július-augusztus
-Rétes és Lepény sütés - július utolsó szombat és vasárnap
-Noszvaji Szilvanap - szept. első szombatja
-Noszvaji Pince Napok és Kemencében Sütött Ételek Versenye - szept. második pénteke és szombatja
-Szent Márton Napi Újbor Ünnep - november második szombatja
Nyitvatartás
Egész évben. Előzetes bejelentkezés szükséges az érkezés előtt 2 nappal.
Borok
...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben