Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Noszvaj

Thummerer Pince





















Cím:Noszvaj, Szomolyai út
Telefon:+36 (20) 946-2178
+36 (36) 463-269
Fax:+36 (36) 463-269
E-mail cím:
Honlap:www.thummerer.hu
Levelezési cím:Thummerer Éva
3325 Noszvaj, Szomolyai út

Leírás

A Thummerer Pince 1984 óta szőlőtermesztéssel és borászattal foglalkozó családi vállalkozás, mely az Egri Borvidéken elhelyezkedő közel 80 hektár saját telepítésű szőlőterület terméséből készíti borait.

Széles szőlőfajta-választék jellemzi a gazdaságot, fő fajtái: Királyleányka, Chardonnay, Ottonel muskotály, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Pinot noir, Blauburger.

A szőlőültetvények 80%-a kék, 20%-a fehér szőlő. A termés az egri Áfrika, Vidra, Mészhegy, a noszvaji Tekenőhát, Kőkötő, Csókás és a novaji Juszalagos dűlőkből kerül ki.

A gazdaság folyamatosan, újabb szőlőterületeket telepítve bővül. A technológia minden évben kiegészül a legkorszerűbb, világszínvonalú felszerelésekkel, gépekkel.

Kizárólag a magas minőség elérése a cél és minden évben egy-egy különlegesség létrehozásával a választék gazdagítása.

A Thummerer borok elsősorban Magyarország előkelő éttermeibe, szállodáiba jutnak el, valamint Belgiumba, Svájcba, Dániába, Németországba, Lengyelországba, Csehországba, Franciaországba is.

A PINCE:
A borászat központja Egertől 12 km-re, Noszvajon található. A 2000 m2-es, egykori uradalmi pincét több, mint 100 évvel ezelőtt kézzel vájták a vulkanikus tufa kőzetbe, melyet 2004-ben 2200m2-es tufakőbe vájt pincerendszerrel bővítettünk ki. A kiegyenlített klímájú pincerendszer ideális körülményeket biztosít a borok érleléséhez.

TECHNOLÓGIA:
A fehér borok nagyobb része reduktív technológiával, irányított erjesztéssel készül, de már fehér barrique különlegesség is megjelent a pincészet választékában.

A vörös borok 2-4 hetes héjon erjesztéssel készülnek, 1,5-2 évig hagyományosan tölgyfahordóban érlelődnek és minimum féléves palackos érlelés után kerülnek forgalomba. A vörös borok egy része barrique hordókban fejlődik. (pl. Vili papa cuvée)

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkóstolás, pincelátogatás, vinotéka.

Étkezési lehetőség: étlapról lehet rendelni, megbeszélés szerinti.

Rendezvények:

-Húsvéti Vendégvárás - Húsvét hétfő
-Majális - máj. 1.
-Piros Pünkösd Napja - Pünkösd hétfő
-Zenés Nyári Esték - július-augusztus
-Rétes és Lepény sütés - július utolsó szombat és vasárnap
-Noszvaji Szilvanap - szept. első szombatja
-Noszvaji Pince Napok és Kemencében Sütött Ételek Versenye - szept. második pénteke és szombatja
-Szent Márton Napi Újbor Ünnep - november második szombatja

Nyitvatartás

Egész évben. Előzetes bejelentkezés szükséges az érkezés előtt 2 nappal.

Borok


...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.