Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Bogács

Csáter Apó PincéjeCím:Bogács, Cserépi úti Pincesor 56.
Telefon:+36 (20) 959-0040
+36 (46) 322-293
E-mail cím:
Honlap:www.daruszogivendeghaz.fw.hu
Levelezési cím:Hajdu Imre
3530 Miskolc, Melinda u. 1.

Leírás

Ahol a természet meghatározó nagy térformái, a síkság és a hegy egykoron egymásba szaladtak, s összeölelkezésükből szelíd dombhajlatok születtek, s mely tájat ma Bükkaljának neveznek, ott található egy 2300 lelkes Árpád-kori település: Bogács.
Nevét napjainkra gyógyfürdője tette ismerté. Az ötven évvel ezelőtt feltárt 70 fokos termálvíz jó hírét a félévszázad alatt sok százezer vendég vitte szét a világba, minek nyomán nyaranta megháromszorozódik Bogács lakossága.
Sok, érdekes, vendégmarasztaló program jellemzi a falut. Szinte minden hétvégén történik valami egyedi, borfesztivál, egészségnapok, fürdőfesztivál, Márton napi libaünnep, hogy a színes kavalkádból néhányat megemlítsünk.

Csáter apó - hivatalos nevén Hegyi József - a dédapám volt. Kiváló bogácsi borász, aki azt vallotta: nem a bor a lényeg, hanem a borozgatás. A bor nála csupán eszköz volt egy különleges lelkiállapot megteremtéséhez. Egészen pontosan, a bor nem csupán mámort adott neki, hanem feledkezést és főleg lelki békét. Ehhez a különleges nirvána állapothoz természetesen minőségi bor dukált. Ezért dédapám földi életében mindig azt hangoztatta: a bornak olyannak kell lennie, mint az asszonyhűségnek és a férfiúi jellemességnek. Vagyis szilárdnak és rendíthetetlennek.

Szolgáltatások, ajánlatok

A pince 40 személy befogadóképességű, s a bükkaljai borok gazdag választékát kínálja, így fehérborból rizlingszilvánit, és chardonnayt, vörös és rozéborból medinát, zweigeltet, és cabernet sauvignont.
A borokhoz borkorcsolyaként sajtokat, Csáter tálat, zsíros kenyeret szolgálnak fel, akár lilahagymával és tepertőhalommal is, sőt csoportoknak megrendelésre, főtt ételeket, pl. pincepörköltet, gulyást is elkészítenek.
A finom ételek és italok mellé ismeretterjesztő beszélgetés is járul, a környék nevezetességeivel, legendáival is megismerkedhet az idelátogató. A vendégek idegenvezetést is kérhetnek, a vidék természetes szépségei, nevezetességei mindenkit rabul ejtenek. Csend van, jó levegő, nyugalom, barátságos, kedves, szíves vendéglátás.

Szálláslehetőség tudunk biztosítani 11 fő részére, igényesen felújított 4 napraforgós vedégházban!

Rendezvények:
június utolsó hétvégéje: Bükkaljai Nemzetközi Borfesztivál

Július első hétvégéje: Nemzetközi Dalostalálkozó

Augusztus harmadik hétvégéje: Fürdőfesztivál

Novemberben Márton-napi vígasságok

Nyitvatartás

Egész évben, tavasztól őszig hétvégén 9-22 óráig. Ettől eltérő időpontban bejelentkezés szükséges!

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.