A szekszárdi borvidék Magyarország egyik legrégibb és leghíresebb borvidéke, közel kétezer éves múltra tekint vissza. Hírnevét a tájra jellemző lankás dombok, kitűnő talajviszonyok és speciális mikroklíma mellett az évszázados hagyományok és a modern technológiák ötvözéséből született kiváló borok adják. A tájjelegű vörösborok, amelyek a szekszárdi névvel azonosulnak megtalálhatóak Mészáros Pál pincészetében. A szőlőtermesztés és a borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról fiúra száll a Mészáros családban, amely az utóbbi években Szekszárd város egyik első számú családi pincészetévé nőtte ki magát, 40 hektár területen gazdálkodik. A borkészítés zárt rendszerű technológiával acéltartályokban, automata vezérelt vörösborerjesztő tartályokban, folyamatos laboratóriumi kontroll mellett folyik. Az érlelés barrique és ászokhordóban történik. A löszbe vájt pincékben optimális hőmérsékleten és körülmények között érlelt borok kerülnek a palackokba.
Szolgáltatások, ajánlatok
Vendéglátást, borkóstolót bejelentkezés alapján vállalunk, közel száz fős présházunkban, Szekszárd központjában.
Kérésükre részletes bor- és étlapot tudunk küldeni.