Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Szentgyörgyvár

Széchenyi Pince Bor és Rendezvényház

Cím:Szentgyörgyvár, Kossuth Lajos utca 23.
E-mail cím:
Honlap:www.szechenyipince.hu
Levelezési cím:Bezerics Csaba
8360 Keszthely, Bakacs utca 12.

Leírás

Széchenyi Pince, Bor és Rendezvényház
Szentgyörgyvár, Kossuth L. u. 23.
Tel. 30/9976370
Honlap: www.szechenyipince.hu
E-mail:

A Zala vidéken több mint kétezer éves hagyománya van a szőlőművelésnek és borkészítésnek. Jó borok teremtek itt, erre utal a környéken egy I. századi kelta sírban talált boroskancsó felirata, mely tartalmát így kínálta:

"DA BIBERE" Adj innom!

Borbarátok ezzel a kéréssel ma is bátran fordulhatnak hozzánk!

A mára csaknem 300 éves pince nevét, a falut és a pincét 250 éven át birtokló, Széchenyi családról kapta. A tulajdonos család kiváló mecénásokat, és államférfiakat adott a nemzetnek: gróf Széchenyi Ferenc, valamint fia gróf Széchenyi István személyében.
Vendégeink programjainkon a családi borászatunk, a Németh Borház kiváló boraiból kapnak válogatást, melyet hagyományos, zalai, bográcsban főtt, kemencében sült ételek tesznek színesebbé. A történelmi hangulatú pincében, az igényesen berendezett borozóban (télen cserépkályha mellett), szellős kerthelységben szerezhet visszatérésre késztető élményt a borok és ételek harmóniájában, az összetéveszthetetlen zalai népi kultúrában.
A fantasztikus klímájú pincében végezzük a családi pincészetünk borainak kishordós érlelését.

Szolgáltatások, ajánlatok

Szőlészeti és borászati eszközök múzeuma

Hagyományőrző vendéglátás: A vincellérházban lévő éttermünk a Zala völgye népi értékeinek tárháza. Előzetes bejelentkezésre, 30-120  fős  csoportot tudunk fogadni, különleges, zalai ételekkel, borkóstolóval, kívánságra zenével, műsorral.

Egyedi hangulatú céges, baráti és családi rendezvények: A történelmi pince és az egyedi vendéglátás emlékezetes helyszíne baráti társaságnak, családi ünnepeknek, csoportoknak, céges rendezvényeknek.

Konferenciák: Konferenciatermünk 30 - 140 fős rendezvény tartására alkalmas.

Szőlőhegyi csapatkovácsolás (Outdoor Tréning) Speciális tréningünk a csapatépítés a szőlőhegyen és a pincében.

Programok: Lovas kocsizás, néptánc műsor, szüret, operett est, bordalos est és minden ami Önnek már eszébe jutott, de nekünk még nem!

Kommentált borkóstoló:
A pincei kóstoló a gazdával, mindig titkos izgalmakat rejt magában.
Bemenni abban a pincében, ahol az egykori gazdák, a híres Széchenyi család tagjai 252 évig gazdálkodtak. Szétnézni ott ahol híres vendégeikkel, többek közt a Batthyány, Festetics család tagjaival és Deák Ferenccel kóstolták boraikat.
Sétálva a hozzáépített, új kupolás pincében. Megérinteni a hordókat, titkon megkopogtatni, kivenni a dugót és ellenőrizni, hogy tényleg benne van-e a lényeg.
A leghitelesebb  forrásból, a gazdától hallgatni, a vidék és a pince történetét, a borok születésének körülményeit.
A családunk borászatának a "Németh Borháznak" borait mutatjuk be. A kóstoló során - a pince hangulatában - még a jól ismert borok is megváltoznak, különlegesen hatnak. A magas színvonalú, sok információt-, érdekességet nyújtó, kóstolót vidám ügyességi, pincejátékokkal zárjuk. Oklevelet és nyertnek a legügyesebb vendégek.  
A végére az emberben kavarog a misztikum és a tudásszomj, mindent látni, érinteni, ízlelni akar. A kóstoló után vendégeink, pince áron vásárolhatnak boraikból.

Borkóstoló: 2.200 Ft
Pogányvári Cabernet sauvignon Rosé, Cserszegtomaji Chardonnay, Pogányvári Sauvignon Blanc, Pog. Cserszegi Fűszeres, Pog. Cabernet Sauvignon, Pogányvári cuvée késői szüret.

Exklusív borkóstoló:   3.000 Ft
Pogányvári Cabernet Sauvignon Rosé, Pogányvári Pátria, Pogányvári Sauvignon Blanc, Pogányvári Cserszegi Fűszeres, Badacsonyi Kéknyelű, Pogányvári Chardonnay barrique, Pog. Cabernet Sauvignon, Pogányvári "DejaVu" késői szüretelésű cuvée.

Tűzoltó falatkák:
Frissen sült libapörcös pogácsa - 300 Ft
Kifli,sajt,alma - 400 Ft
Bővített sajtkínálat, kifli karikákkal és almaszeletekkel - 600 Ft

Nyitvatartás

Egyeztetett időpontban: 30/9976370,
Email:

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.