Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Nagybörzsöny

Ganádpuszta Gyümölcsbor&Párlat

Cím:2634 Nagybörzsöny, Ganádpuszta 051/8 hrsz.
Telefon:+06 (27) 377-081
+06 (70) 702-7900
Fax:+06 (27) 377-079
E-mail cím:
Honlap:www.ganad.com

Leírás

A borkészítésnek létezik egy ősi hagyománya, mely alapján a bort gyümölcsből, különféle vadon termő és termesztett növényi levélből, virágból készítik.
Ganádpusztán elköteleztük magunkat a kiváló minőségű, különleges zamattal rendelkező, telt és karakteres gyümölcsborok és gyümölcsbor párlatok készítése mellett. Bár az elgondolás, hogy szőlőn kívül más gyümölcsből készítsünk bort első hallásra furcsának tűnhet, Európa országaiban a gyümölcsborászat hagyományai 200 évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Abban az időben azonban a francia szőlészek- védve saját termesztésüket a gyümölcsborok térnyerésétől- elérték, hogy törvény mondja ki; bort készíteni csakis szőlőből lehet.
E törvény hatására eltűnt a köztudatból az, hogy a szőlőn kívül más gyümölcsből és levélből is ugyanolyan jó bort lehet készíteni. A legújabb kutatások szerint azonban amellett, hogy a gyümölcsborok is rendelkeznek a szőlőből készült borok jótékony hatásaival, a gyümölcsborok tele vannak antioxidánssal, és általában véve jóval több vitamint és ásványi nyomelemeket tartalmaznak, mint szőlőből készült társaik.
Ganádpuszta célja, hogy a gyümölcsbor eredeti zamatának és előállításának mesteri hagyományának tiszteletben tartásával visszahelyezze azt méltó helyére. Bátorítjuk Önöket, hogy engedjenek a csábításnak, és fedezzék fel a hagyományostól eltérő borainkat. Cserébe ígérjük, hogy örömükre szolgálnak új és varázslatos italaink.

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkóstolóinkat előzetes bejelentkezés alapján szervezzük. A borkóstoló, bemutatótermünkben - 2634 Nagybörzsöny, Ganádpusztán - kerül megrendezésre, ahol egyszerre 35-40 főt tudunk fogadni. A kóstolók alkalmával vendégeinknek bemutatjuk a fehér, piros, fekete ribizli borainkat, málna borunkat, illetve ezekből készült likőrborunkat és párlatunkat. Előzetes egyeztetés esetében sajttálat, hidegtálat, bográcsost, stb. biztosítunk.
A helyszínen található kisboltunkban a borbemutató után természetesen lehetőség nyílik a borok megvásárlására is.

Nyitvatartás

Egész évben nyitva tartunk, a kóstolóra való bejelentkezéshez előzetes egyeztetés szükséges. Kisboltunk hétköznap 8-16.00-ig nyitva van.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.