Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Keszthely-Kertváros

Németh Borház Kft.

Cím:8360 Keszthely-Kertváros, Tomaji sor 40.
Telefon:+36 (83) 510-518
+36 (30) 402-2283
+36 (30) 997-6370
Fax:+36 (83) 510-518
E-mail cím:
Honlap:www.nemethborhaz.hu
Levelezési cím:Németh Borház Kft.
8360 Keszthely-Kertváros, Tomaji sor 40.

Leírás

Családi vállalkozásunk a Balaton és a Bakony ölelésében elhelyezkedő gyönyörű tájon, a Balaton-felvidéken, Keszthelyen gazdálkodik.
Családunkban évszázados hagyománya van a szőlőművelésnek, és borkészítésnek (amint Zalában ez általános).
"Szőlőt e vidéken csak hegyre telepítenek. A legmeredekebb hegyoldalt is beültetik."
"Osztozkodásoknál a reá eső szőlőrészt el nem adta volna még akkor se, ha más községbe vetődött. Ha faluja határában nincs szőlő, a szomszédos vagy harmadik, negyedik szomszédbeli hegyen szerez magának. De szőlőjének kell lenni s van, ha szegény is.
A hegyremenés (mert itt a szőlő: hegy, az igazi hegy meg: part,) szen­vedélyük, akár van ott dolguk, akár nincs." Gönczi Ferenc 1914
Első szőlőink Cserszegtomajon, saját telepítésű, fiatal szőlőink Pogányváron találhatóak. Itt az évtizedek alatt elvadult hegy megszelídítése embert próbáló feladat volt. " Ki szőlőt épít, nagy Urat vesz a hátára" mondták az Öregek
A szőlőhegyek déli, dél-nyugati oldalainak kivételes klímája, a Pannon beltavi eredetű üledéken kialakult löszös, agyagos talajok kiválóan alkalmasak markáns, egyedi arcú borok készítésére. A terroir különleges adottságai mellett a több évszázados borászati tradíciók emelik a Balaton környékét  az ország leghíresebb bortermő területei közé.
A Balaton környékén elsők között hoztuk létre saját pincészetüket. Értékesítésre a hetvenes évek elejétől, társas vállalkozásként 1997 óta termelünk bort. A kiváló minőség érdekében a szőlő telepítésétől, gondozásától a palackozásig, a pohárig minden munkát családunk végez, és irányít.
Szigorú terméskorlátozással, a hagyomány tisztelet és a korszerű borászati eljárások ötvözésével készülnek karakteres, testes, hosszan tárolható boraink. Boraink iskolázásakor a természetességnek, és a termőtáj sajátosságainak hangsúlyozását tartjuk a legfontosabbnak. Célunk: a túlzásoktól való tartózkodás, a  boregyéniségek kialakítása, és a  Pogányvári dűlő hírnevének visszaszerzése.
Borkínálatunk széles, a könnyedebb, illatos fehértől, és rosétól a nehéz-testes fehérig, a  botritisz látta édestől az új-hordós vörösborig terjed.
Legyen a vendége Bacchusnak és Lucullusnak!!!

Szolgáltatások, ajánlatok

A kirándulók és üdülők által kedvelt városunkat délről és keletről a Balaton, nyugatról a Kis-Balaton, északról a Bakony hegyei határolják. Vendégeink egy látnivalókban, történelmi emlékekben, kulturális örökségben gazdag városba érkeznek. Kínálatunkat erősíti a szomszédos Hévíz, a világ legnagyobb, természetes gyógy tavával. Családunk vállalkozásai teljes kínálatot nyújtanak az idelátogató turistáknak.
Kényelmes szobát - a megfáradt vándorok - az egész évben nyitva tartó, a 26 szobás, háromcsillagos Hotel Bacchusban kaphatnak.
Étkezést az egész évben nyitva tartó Bacchus Bormúzeum-Étteremben nyújtunk jófajta borainkkal, és  zalai és balatoni ételeinkkel..
Konferenciák, szőlőhegyi csapatkovácsolások (tréningek), rendezvények kedvelt helyszíne a Széchenyi Pince Bor és Rendezvényház.
Kommentált borkóstolón egyéni vendégeink a Hotel Bacchusban, nagy létszámú csoportok - egyeztetett időpontban - a Széchenyi Pincében vehetnek részt.
A több mint 800 borászati eszközt bemutató Bormúzeumot ingyenesen látogathatják az étterem nyitvatartási idejében.

Borértékesítés a Németh Borházban

Nyitvatartás

Németh Borház: (Email: )

egész évben, munkanapokon 8-16 óráig,
05.01-töl 09.30-ig szombaton is 10-14 óráig.

Hotel Bacchus Bormúzeum Étterem: (Email: )
Szálloda: egész évben 0-24 óráig
Étterem, Bormúzeum: 12-23 óráig
Széchenyi Pince: előzetes megbeszéléssel (Email: )

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.