Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Tolcsva

Babits Pincészet

Cím:Tolcsva, Arany János u. 31.
Telefon:+36 (47) 384-248
+36 (30) 297-1319
Fax:+36 (47) 384-248
E-mail cím:
Honlap:www.babitspinceszet.hu
Levelezési cím:Babits László
3934 Tolcsva, Arany János u. 31.

Leírás

A család Tokaj -Hegyaljához kötődő története IV. Béla koráig nyúlik vissza, amikor olasz telepesekként kerültek Hegyaljára, - akkor még Stipula néven - hogy meghonosítsák a szőlőművelés és borkészítés modern technológiáját.
A borászati tradíció a mai napig is nemzedékről nemzedékre száll. A szőlőkataszter I. osztályába tartozó szőlőbirtok a vulkanikus eredetű Zemplén hegység dél-délkeleti lejtőin található, a Bodrogszegi település határában fekvő Poklos dűlőben, valamint Olaszliszkán a Vayi dűlőben, és Tolcsván a Kincsem dűlőben.
Családunk, a helyi hagyományokhoz híven csak október végén kezdi meg a szüretet, amikor a szőlő már túlérett állapotba kerül. Az egyes dűlők szőlőtermését külön kezeljük a szürettől a palackozásig, a préslést pedig kíméletesen végezzük.
Az így kapott magas minőségű must képezi az egységesen színvonalas Babits borok alapját. A tokaji borok jellegzetes karakterének kialakulásában ugyancsak meghatározó szerepe van a pincének, a falakat borító nemespenésznek és a nagy hagyományú tölgyfahordóknak. A riolit tufába vájt, többszázéves pincék páratartalma, hőmérséklete állandó 10-12 fok.
Tolcsvai pincénk egy részét borkóstoltatásra alakítottuk ki. Itt az ínyenceket boraink "hazájában" fogadjuk, és lehetőséget biztosítunk a gazdag borkészletünk teljes feltérképezésére. A friss boroktól a kivételes ritkaságokon keresztül a Champion borokig 100 fős csoportokat is készséggel kalauzolunk és kóstoltatunk valamennyi Babits termékkel. Szegiben, a Babits Birtok új pincéje, a látogatók megismerhetik a borkészítés minden apró lépését.
Várjuk szeretettel Önt is, hogy a felejthetetlen ízek birtokában, gyarapítsa a tokaji borokat kedvelők, a Babits minőséget elismerők táborát, hiszen a filozófiánk a hordókba zárt minőséget takarja.

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkóstolás, pincelátogatás, étkezés, múzeum, vinotéka.

Étkezési lehetőség: hidegtál, borkorcsolyák, megbeszélés szerinti.

Rendezvények:

- Zemplén Rally (október)
- Tokaji Borfesztivál (tavasszal és ősszel)

Nyitvatartás

Egész évben, 8.00 - 20.00 (igény szerint). Előzetes bejelentkezés szükséges az érkezés előtt 4 nappal.

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.