Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Tolcsva

Tokaj Kereskedőház Zrt. Tolcsva Pince

Cím:Tolcsva Pincesor
Telefon:+36 (47) 384-164
Fax:+36 (47) 384-816
E-mail cím:
Honlap:www.tkrt.hu
Levelezési cím:Tokaj Kereskedőház Zrt.
3934 Tolcsva, Petőfi Sándor u. 36-40.

Leírás

Cím: 3934 Tolcsva Pincesor
Megközelítés: Miskolc felől a 37-es főúton haladva a Tolcsvai elágazásnál balra kanyarodva. Beérkezve Tolcsvára a görög-katolikus templomnál (sárga színű) balra letérve majd balra felfelé az út végén a világörökség részét képező műemléki pincesoron található a Tolcsva Pince.
Telefon/Fax: 06-47-384-164/135 mellék (központi) vagy 06-47-384-235 (pincénél)
Kapcsolattartó a pincénél: Götz István (telefon: 06-30-384-0048)
Férőhely: 40 fő

Szolgáltatások, ajánlatok

Bemutatás:
A Tolcsvai pincénk a Tokaj-hegyaljai borpincék építésének legdinamikusabb időszakában a 17-18. században alakult ki fokozatosan a mai végleges formájába, a szőlő és bortermelés virágkorának természetes következményeként, hiszen a hegyaljai szőlő és bortermelő mikrokörzet ekkor Magyarország egyik leggazdagabb és legfejlettebb vidéke volt. A Rákóczi család ezen időszak kiemelkedő szőlőbirtokosa volt. Tulajdonukba volt Tolcsva máig legszebb és legnagyobb pincéje, mely több pince összevágásával - a fentebb említett időszak alatt - nyerte el jelenlegi formáját.

Az idelátogató a pincelabirintus 3 fő szintjén és a hozzájuk kapcsolódó mellékágakban, két kilométer hosszúságban tekintheti meg a riolittufába vájt pincerendszer mélyén nyugvó tölgyfahordókat. Összesen 1700 db hordó található a pincében, amely érlelő pince szerepét ellátva a Tokaji borkülönlegességek tárolására és érlelésére szolgál. Jellegzetes Tokaj-hegyaljai pince, alacsony belmagassággal, sok elágazó pinceággal, falán vastag bársonyos nemes penésszel.

A megfelelő pinceklíma - 12-15 oC hőmérséklet és 90-94% páratartalom - hatására a természetes kőzetanyagon és a boltozatok kövein megtelepszik a pincepenész vagy más néven Cladosporium Cellare. A természet eme tökéletes mikroklimatikus környezetében a Waldbott pince méltón vigyázza a különleges gonddal kezelt nemes Tokaji borokat.

A borok kóstolása történhet eredeti helyükön lent a pincébe, egy kisebb 15-20 fős és egy nagyobb 40-45 főt befogadó kóstolóteremben. Emellett igény szerint akár a felszínen is történhet kóstoltatás, egy csodálatos faburkolatos kóstolóhelységben. Található itt egy eredeti és egyedi búbos kemence, illetve a szőlő termesztésének és feldolgozásának mozzanatait bemutató, az egész terem falát borító fafaragvány dekoráció.

Nyitvatartás

Program:
 Pincelátogatás szakvezetéssel.
 Borkóstolás a borvidék 3 fajtájának (Furmint, Hárslevelű, Muskotály) és bortípusainak (minőségi borok, borkülönlegességek-szamorodni és aszú borok, muzeális tételek) legszélesebb körű kóstolási lehetőségével a Tokaji borvidéken.
 Palackos borértékesítés.
 Étkezési lehetőség.

Vendégfogadás:
 a pincéknél megadott elérhetőségeken, előzetes bejelentkezés alapján

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.