Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Badacsonytomaj

Borbély Családi PincészetCím:Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19.
Telefon:+36 (30) 927-1414
+36 (87) 321-833
Fax:+36 (87) 321-833
E-mail cím:
Honlap:www.borbelypince.hu
Levelezési cím:Borbély Család
8300 Tapolca, Barackvirág u. 8.

Leírás

Vállalkozásunkban a szőlőműveléstől az értékesítésig minden munkafolyamatot a családtagok között felosztva, saját kezűleg irányítunk és végzünk.

1996-os évjáratú borainkat töltöttük először palackba, amiből sajnos, csak mutatóba maradt néhány. Ma már 18 hektár termő szőlőterületen gazdálkodunk. Az ültetvények növelése a fajtaválaszték bővítése és a család megélhetése miatt is fontos volt számunkra.

Szőlőültetvényeink a Badacsonyi borvidéken, a Badacsony, a Gulács, a Csobánc, a Bács és a Tóti hegyek napsütötte lankáin, a Somlói borvidéken pedig Somlóvásárhelyen találhatók. Fajtaválasztékunkban az Olasz rizling, Rajnai rizling, Chardonnay, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Somlói Juhfark mellett a még mindig ritkaságnak számító Kéknyelű és Zeusz egyaránt megtalálható palettánkon.

Kézműves borászatunkban az egészséges, magas mustfokkal szüretelt szőlőből, a mennyiségi szemlélet helyett a minőséget szem előtt tartva a korszerű technológia és a szakértelem felhasználásával törekszünk magas minőségű borok készítésére.

Boraink kiváló minőségét a borversenyeken elért szép eredményeink is garantálják.
Ragaszkodunk a hagyományokhoz, így egyedi ízvilágú boraink ászokhordós érlelés után kerülnek palackba. Borainkban megtalálható az érett szőlő gyümölcsös illata, zamata és a vulkáni talaj adta minerális, terroir jelleg. A palackozást az 1999-ben elkészült napi 1000 palack kapacitású félautomata palackozónkban saját kezűleg végezzük.

Beléptünk a Nyitott Pincék Szövetségébe, alapító tagjai vagyunk a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesületnek és a Badacsonyi Turisztikai Egyesületnek, hiszen jövőnket a minőségi borturizmus fejlődésében, kiszélesítésében látjuk.

Bízunk a jövőben, hiszen fiúnk is borásznak tanult a volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen, lányunk pedig az idegenforgalom, vendéglátás területén szeretne a gimnázium után tanulni és tevékenykedni.

A hosszú estéken megálmodott logónk és egyedi címkéink egységesen képviselik pincészetünket és különböző alapszíneikkel a borfajtáink eltérő jellegeit is.

A fogyasztókkal kialakítandó bizalomhoz elengedhetetlen a személyes kapcsolat, így sok szeretettel várunk minden kedves BORBARÁTOT a pincénknél egy pohár borra!

Szolgáltatások, ajánlatok

Tematikus borbemutatóinkra várunk minden Borkedvelőt, a borok csodálatos világával még csak ismerkedő Borbarátot.
Borbemutatóinkon szakmai vezetéssel ismerkedhetnek meg a család által képviselt technológiával, hagyományokkal és mélyülhetnek el a badacsonyi borok minerális ízvilágában.
A kóstolandó borokhoz különböző, a ház asszonya által készített falatokat szolgálunk fel. Étkezésre igény szerint házilag készített hideg vagy meleg étkekkel állunk rendelkezésre.

Vendégeink pincészetünknél kedvezményesen vásárolhatnak borainkból. A Borbarátok néhány, a kereskedelmi forgalomba nem kerülő különlegességgel csak pincénknél találkozhatnak.

Vállalunk borestek, borbemutatók megtartását külső helyszíneken, céges rendezvényeken, konferenciákon is.
Amennyiben érdeklődik szolgáltatásunk iránt, időpontegyeztetés céljából kérjük keressen meg bennünket elérhetőségeink valamelyikén.


Egyéb program lehetőségek
-Szalonnasütés, grillparty borozgatással (hozott húsokkal, szabadtéren)
-Sétakocsikázás lovaskocsival Badacsonyból
-Jeep-túra Badacsonyból
-Kerékpártúra a Káli-medencében
-Szeptemberi szüret gulyáspartival

Nyitvatartás

Állandó nyitva tartásunk nincs, így az időpontok, a programok mélysége, a kóstolni kívánt borok számának előzetes egyeztetése szükségeltetik.

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.