Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Szegi

Dusóczky Pincészet Kft.

Cím:Szegi külterület,
Telefon:+36 (1) 316-3235
+36 (70) 313-5793
+36 (47) 309-058
Fax:+36 (47) 309-058
E-mail cím:
Honlap:www.tokaj-wines.com
Levelezési cím:Dusóczky Tamás
1022 Budapest, Fillér u. 53.

Leírás

A Dusóczky szőlészet és pincészet a 30-as évek során épült Mádon, Tokaj-Hegyalján. A rendszerváltás után a Svájcból hazatelepült Dusóczky Tamás építette újjá a család szőlészetét. Az utóbbi évek során 18 nemzetközi és hazai kitüntetést nyertek el borai. Számos hazai és nemzetközi újságcikk, rádió- és TV-program foglalkozott elismeréssel termékeiről, nemcsak itthon, hanem külföldön is. A pincészet területei nagyrészt a Szegi határában található Hosszúmájban koncentrálódnak, másrészt azonban a gazdaságnak jelentős fejlesztési elképzelései vannak: közeli tervei közé tartozik az ismert Kővágó-dűlő újratelepítése.

A mádi Kővágó-dűlő egyike azoknak a területeknek, ahonnan Tokaj-Hegyalja legkiválóbb borai származnak, éppen ezért története a XIV. századtól nagyon jól dokumentált. 1392-ben Zsigmond király Mádot a Debrey családnak adományozza a bécsújhelyi adományozó levélben. Az 1600-as években a dűlő Rákóczi György erdélyi fejedelemé, majd 1623-tól 1690-ig a Máriássy családé lesz. Az 1930-as években Dusóczky Károly veszi meg ennek a területnek a nagy részét, amely abban az időben kiérdemli a minta-szőlőgazdaság címet. 1951-ben a kommunista hatóságok államosítják és a területet kivonják a művelésből. 1998-ban egy csoport visszavásárolja a Kővágó-dülőt és elhatározza újratelepítését. A csoport tagjai között ott találhatjuk a régi tulajdonos családok leszármazottjait, Waldbott Éva bárónőt és Dusóczky Tamást is.

A Dusóczky szőlészet és pincészet örömmel áll rendelkezésére, tevékenysége és borai bemutatására, valamint tapasztalatainak átadására. Kommentált borkóstolás, vezetés magyarul, angolul, németül és franciául.

Szolgáltatások, ajánlatok

A Dusóczky szőlészet és pincészet örömmel áll rendelkezésére, tevékenysége és borai bemutatására, valamint tapasztalatainak átadására. Kommentált borkóstolás, vezetés magyarul, angolul, németül és franciául.

Rendezvények:
Borrendi avatás
Zempléni Művészeti Napok
Szüreti felvonulás
stb...

Nyitvatartás

Május 15 és szeptember 15 között. Előzetes bejelentkezés szükséges az érkezés előtt!

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.