Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Szegi

Tokaj Kereskedőház Zrt. Szegi PinceCím:Szegi külterület, Hatalos-hegy
Telefon:+36 (47) 309-015
Fax:+36 (47) 309-016
E-mail cím:
Honlap:www.tkrt.hu
Levelezési cím:Tokaj Kereskedőház Zrt.
3934 Tolcsva Petőfi S. u. 36-40.

Leírás

Cím: 3981 Szegi, Hatalos hegy külterület
Megközelítés: Miskolc felől a 37-es főúton haladva a Bodrogkeresztúri elágazást elhagyva a 44-45. km között bal oldalon látható a pincészet. Két óriás Tokaji Palack van kiállítva a domboldalon.
Telefon/Fax: 06-47-309-015 vagy 06-47-309-016
Kapcsolattartó a pincénél: Naár Ferenc (telefon: 06-30-860-4150)
Férőhely: 120 fő

Szolgáltatások, ajánlatok

Bemutatás:
A Tokaj Kereskedőház több mint negyed százada alakította ki Szegi és Szegilong határában a Hatalos-hegyen a Tokaji borvidék legnagyobb méretű pincéjét. Négy - több száz éves - földalatti kőporbányát köt össze ez az öt kilométernyi kétszintes pincerendszer, mely Közép-Kelet Európa legnagyobb borospincéje. A közel 400 éves kőfejtő az évszázadok folyamán alakult ki. A belőle kitermelt kőport háztartási súrolóanyagnak és építőanyagnak használták.

A kétszintes pincerendszer alsó szintjének hőmérséklete 10-11 oC, melyet döntően aszú borok érlelésére használunk. A felsőszint 11-12 oC hőmérsékletű, amely a szamorodni borok érleléséhez ideális. A Tarsovits terem külön egysége a pincének, amely az öt hajós elrendezéssel 3500 hl bor érleléséhez biztosít optimális környezetet. A pincében jelenleg 5400 db tölgyfahordó található 20.300 hl kapacitással.

A pince felső szintjén helyezkedik el a bormúzeum. Három termében 29.000 palack került elhelyezésre. A legrégebbi évjárat az 1920-as évből való .A szortiment a 70-es évek végéig nyúlik. A palackok - mint a Tokaji pincékben általában - állítva kerültek tárolásra, amit a páratartalom és az állandó hőmérséklet tesz lehetővé. Így tud kialakulni a palackokon a nemes penésszel, amely a világon egyedülálló megjelenést biztosít eme nemes tokaji borok számára.

A prémium kategóriájú borokat szintén a felső szinten, a muzeális résszel szemben, két teremben érleljük palackban. Jelenleg 138 ezer palack van itt betárolva. Ezen palackok érlelése fektetve történik, a speciálisan kialakított homokágyakon. Külön egymástól fallal elválasztott részekben, amelyek befogadóképessége egységesen 6700 palack. Az itt töltött több éves esetleg évtizedes palackos érlelés során kerülnek a prémium kategóriájú borok a boltok polcaira és a fogyasztók poharába.

A pince három kóstoló részből áll, melyek változatos vendégfogadást tesznek lehetővé.
1, A borkápolna nyolcszögletű 5 m2 átmérőjű és 18 személy befogadására alkalmas. A Sárospataki vár "Sub Roza" termének mintájára készült.
2, A lovagterem 8 x 5 m-es téglalap alapterületű és 35 fő kényelmes kóstolását teszi lehetővé.
3, A nagy terem 5,5 x 19 m-es téglalap alapterületű és akár 120 főt tud befogadni.
Ezen kóstoló termek lehetőséget biztosítanak különböző méretű látogatócsoportok fogadására.

A Szegi Pincénkbe látogató vendég borkóstolás során ismerkedhet meg a cég kiváló boraival és azok széles szortimentjével, miközben rövid földtani, szőlészeti és borászati ismeretekhez juthat egy kis történelmi fűszerezéssel egybekötve. A pincelátogatás és a nemes borok kóstolása után, a pincéből a felszínre érve az utazás záró akkordjaként, a híres cseresznyefánál az egyik legszebb Hegyaljai panorámában gyönyörködhet az a kedves látogató, aki felkeresi pincénket.

Nyitvatartás

Program:
- Pincelátogatás szakvezetéssel.
- Borkóstolás a borvidék 3 fajtájának (Furmint, Hárslevelű, Muskotály) és bortípusainak (minőségi borok, borkülönlegességek-szamorodni és aszú borok, muzeális tételek) legszélesebb körű kóstolási lehetőségével a Tokaji borvidéken.
- Palackos borértékesítés.
- Étkezési lehetőség.

Vendégfogadás:
- A pincéknél megadott elérhetőségeken, előzetes bejelentkezés alapján.

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.