Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Mád

Gundel Pincészet MádCím:Mád, Árpád út. 37.
Telefon:+36 (47) 348-383
+36 (1) 468-4045
E-mail cím:
Honlap:www.gundel.hu
Levelezési cím:Gundel Pincészet Mád
3909 Mád, Árpád út. 37.

Leírás

A Tokaj-hegyaljai borvidék 5 446 hektár területe jellemzően vulkanikus riolit, andezit, lösz talaju, szőlőfajtái: Furmint, Hárslevelű, Sárga Muskotály, Zéta és Kövérszőlő. A Tokaji borvidék büszkeségét, a tokaji aszút már a XVI. Században is készítették. Titka a nemespenész (Botrytis Cinerea), mely "megtámadja" a szőlőszemeket és a késői szüret időpontjára a töppedt szőlőszemek cukor- és extrakttartalma megnövekszik.

A Tokaji Aszút válogatott aszúszemek felhasználásával készítik, a borok puttonyszáma attól függ, hány puttony (kb. 26 kg) aszúszemet adnak egy gönci hordónyi (kb. 136 l) borhoz. A törvényi szabályozás aszú esetében 2 évi hordóban történő érlelést, majd 1 év palackos érlelést ír elő.

Mád 900 hektárnyi szőlőjéből 26 hektár (Bomboly Dűlő), és egy a XIII. századi 400 méteres pince a Gundel birtoké. A pince korábban neves elődök tulajdonában volt, úgymint József Főherceg, Andrássy Gyula Gróf, majd a Piarista Rendház.
A mádi bor sajátossága, hogy a talaj miatt erősebb savak és karakteresebb ízek hozhatók ki ugyanabból a négy szőlőfajtából, mint a Tokaj hegyalja más dűlőiben. Büszkék is erre. A közepes méretű pincészet sajátsága, hogy a Gundel saját borait érleli és palackozza, így az innen kikerülő furmint, hárslevelű, muscat lunel, és természetesen az olajosan csurranó aszú nemcsak az üzletek polcain, hanem éttermekben és repülőjáratokon is kaphatóak.

Gondosan ápolják a szamorodni készítésének hagyományát. Az aszú kistestvérének ízét fiatal tállyai tölgyfahordóban, több éves érleléssel gazdagítják.

Szolgáltatások, ajánlatok

Szeretettel várjuk a bortúristákat pincelátogatásra, borkóstolásra. Teljes választékunkat bemutatjuk vendégeinknek, kérésre borkorcsolyával, illetve akár ebéddel-vacsorával szolgálunk

Látogasson el a borvidék egyik legrégebbi, több száz éves borospincéjébe, járja be három szintes pincerendszerünket.

Korszerű, de szigorúan a hagyományokra épülő aszúérlelő pincénk kóstolótermében kóstolhatja meg Ön is díjnyertes borainkat.

Nyitvatartás

Borkóstolás és pincelátogatás előzetes bejelentkezés alapján.

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.