Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Szlovákia

Mátyás András Pincészete

Cím:Szlovákia, 945 01 Komárno, Víz u. 3/14
E-mail cím:
Honlap:www.matyaspince.sk
Levelezési cím:REX- Ing. Mátyás András
Szlovákia, 945 01 Komárno, Víz u. 3/14

Leírás

Kisújfalu a Dél-Szlovákiai borvidék szívében, a kürti régióban fekszik. A faluhoz tartozó Szőlőhegy a vidék legszebb lankáin terül el. A dűlők fekvése, a napsütés, a talaj összetétele minden feltételt biztosít kiváló borok készítéséhez.

A szőlőskertekkel körülölelt völgyben számos hagyományos borospince bújik meg. Ebbe a festői környezetbe telepítettük szőlőinket és létesítettük borászatunkat.
Kisújfalun a szőlészet és a borkészítés évszázados hagyományokra tekint vissza, nincs ez másként a családunkban sem. Sokáig csak kis területen termesztettünk szőlőt, bort is kizárólag saját célra készítettünk. 2002 óta azonban folyamatosan fejlesztjük pincészetünket, évről évre új szőlőterületeket telepítünk.

Boraink egy része tölgyfahordóban, másik része saválló acéltartályokban érik, ötvözve ezzel a hagyományos és a modern technológiákat. A meszes, agyagos lösztalajon üde savakkal, gyümölcsös illattal bíró borok teremnek. Ezen tulajdonságukat alacsony tőketerheléssel, hozamkorlátozással igyekszünk kifejezésre juttatni a borainkban. Törekszünk az egyedi, harmonikus borok készítésére, melyeken keresztül bemutathatjuk a termőhely kitűnő adottságait.

Fajtaösszetétel:
Királyleányka, Olaszrizling, Rajnai rizling, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Tramini, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos

Szolgáltatások, ajánlatok

Borkóstolóinkat előzetes egyeztetés alapján szervezzük pincészetünk kóstolóhelyiségében, a kisújfalusi Szőlőhegyen, ahol egyszerre 10-14 személyt tudunk fogadni. Nyáron lehetőség van nagyobb csoportok fogadására is, szabadtéri teraszunkon. A kóstolók alkalmával boraink mellé borkorcsolyát, valamint előzetes egyeztetés esetén hidegtálat, egytálételt biztosítunk.

Nyitvatartás

Telefonon kell érdeklődni.
Mátyás András
00421 35 7713 024

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.