Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Szlovákia

Primavin K.f.t.Cím:Szlovákia, Komáromi út 31, Veµký Meder
E-mail cím:
Honlap:www.primavin.sk
Levelezési cím:Primavin K.f.t.
Szlovákia, Komáromi út 31, Veµký Meder

Leírás

A Primavin K.f.t.. 2001-ben alakult. Székhelye Nagymegyeren (Szlovákiában)van a Komáromi úr  47/31- es szám alatt. Tulajdonosai Kovács Anita - okleveles vegyészmérnök (borász) és Dr. Dömény Zoltán. A cégnek a két ügyvezetőn kívül három alkalmazottja van.
A termálvíznek köszönhetően Nagymegyer idegenforgalma fejlett. Sok turista érkezik városunkba Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Németországból és Hollandiából. 2004 -től cégünk tevékenysége bortermeléssel is bővült. Sikereinknek köszönhetően a 2005-ös évben növeltük az előállított minőségi bor mennyiségét. További fejlesztés céljából 2006 júniusában elkezdődött az új pince építése. A pince része egy 20 személyes kóstoló helyiség is. Jelentős befektetésünk a modern borászati technológia megvásárlása volt, melynek alapját a krómacélból készült zúzó-bogyózó, pneumatikus és hidraulikus szőlőprés képezi. Ez az eljárás lehetővé teszi a szőlő gyors és oxidáció mentes feldolgozását. A cég jelenleg 12 hektáron termel szőlőt. Nagymegyeren az Anyota dűlőben. Krómacél tartályokban irányított erjesztéssel készítjük borainkat, majd a minőségtől és a fajtától függően barik hordóban érleljük. A modern technológiával felszerelt pincészet egyedinek számít városunkban, gazdagítja a lakosság és a hozzánk ellátogató turisták programját. Tevékenységünkkel szeretnénk hozzájárulni a minőségi borfogyasztás térhódításához.

Boraink:

Irsay Oliver

Élénk zöldfehér színnel jelenik meg az intenzíven muskotályos illatú, félszáraz ízhatású bor. Zamataiban feltűnnek a zöld alma, a licsi és a frissen szedett szőlő jegyei. Jól behűtve, hidegtálak, szárazsütemények, ...

Cserszegi fűszeres
Száraz fehér bor, kellemes fűszeres aromával. Magában hordozza a szülőpár jellemzőit. Harmonikus és egyben fűszeres ízvilága sült húsok kíséretében az igazi. Fogyasztását 14-16 °C-on ajánljuk.

Morva Muskotály
Színében világos szalmasárga,  illatában a muskotály keleties fűszeressége intenzíven tör elő,  ízében a meghatározó gyümölcsösség könnyedén elegáns karakterrel és simogatóan lágy savakkal párosul. "Világos aranyszín. Illata közepesen intenzív, érett szőlőt és muskotályt idéz. Ízében telt, zamatos, az érett szőlő gazdagságával.  Savai lehetnének élénkebbek. Édesszájúaknak."

Chasselase
Ritka, korán érő fajta. Színét befolyásolják a héjban található színanyagok. Savában szegény és ezért a ízében nem tűnik száraznak. Fehér húsok mellé ajánljuk.

Zöld veltelíni  
Zöldessárga szín, kellemes gyümölcsös aroma,  kellemes savak jellemzik ezt a bort. Harmonikus, mineralitásában nagyon gazdag.

Szürkebarát
A bort az érett szőlő illata jellemzi, ízében barackra és sárgadinnyére emlékeztet. Ezek az aromaanyagok és a magas cukormentes extrakt harmonikussá teszik ezt a bort.

Leányka
Tüzes, ám ennek ellenére nagyon harmonikus bor. A kellemes aromával párosuló savgerincnek köszönhetően ételek széles skálájával párosítható.

Chardonnay
A már-már mediterrán klíma kiemeli a fajtajelleget. Elegáns és kellemes bort kóstolhatunk.  A magasabb fenol tartalom lehetővé teszi a barik érlelést.

Olaszrizling
Világoszöld szín, az érdekes savgerinc rendkívül elegánssá teszik ezt a bort. A tipikus rezedaillat mellett a virágzó akác is megtalálható aromájában.

Rajnai Rizling
Ez a bor november elején szüretelt szőlőből készült. A késő őszi időjárás egy kellemes sav és cukor arányt alakított ki a borban. Ez a harmónia egy nagyon kellemes mézes illattal párosul.

Királyleányka
Rendkívül elegánsan illat gazdag bor. Élénk savtartalmú, zamat gazdag, finoman gyümölcsös savaiban megjelenik a zöld alma, citrom, narancs és az egres aromavilága, de érezhetőek a bodza, akác és vadrózsa virágjegyek. Hosszabb érlelést igényel.Kiválóan érvényesül könnyű salátákkal, előételekkel, fehérpenészes sajtokkal.
Szervírozási hőmérséklet: 10-12°C.

Aurélius
Az évjáratra jellemző szeptember közepi csapadékmennyiség korai szüretet eredményezett. Szőlőnket magas értékű, izgalmas savvilággal juttattuk a pincébe. A feldolgozás első lépcsőjében egészfürtös préselést alkalmaztunk. A nyert mustunkat ülepítettük, majd a tisztított mustot acéltartályban 12-15°C közötti hőmérsékleten erjesztettük. E technológia lehet a záloga a borunkban rejlő sokszínű illatgazdagságnak. Leginkább a citrusfélék illatai - lime-ra és grapefruitra jellemző képletek - jelentkeznek. Ízében a  oly jellemző élénk, játékos savvilág és az aromaképletek rétegzettsége ad szép összhangot a borban, egyensúlyt nyitva a bor testességével

Rajnai rizling - szemelt szüret
A bor kiemelkedik mineralitásával, íz- és illatvilágával, amely a Muzslai borvidék talajának és fekvésének köszönhető. A tőkék első termése megmutatta,milyen az igazi rajnai. Elegáns savgerinc és a hozzá párosuló illatok igazi élményben részesítik a fogyasztót.

Szentlőrinci rosé
A lágy karakterű  bort harmonikus illat jellemzi, melyben jelen vannak az érett piros bogyós gyümölcsök zamatai. Telt íze, kellemes fanyarsága a savak arányával harmonizál. Ajánljuk vadhúsok, illetve füstölt húsok fogyasztásához, de az érett aromás sajtok társaságát is kísérheti.

Kékfrankos rosé
A kékfrankos általában későn érő szőlőfajta, borai savasak. Az egység és harmónia a Kékfrankos rosé esetében is később jön létre. Ez a bor a szerelem bora, mely a nyári estéken teljesedik ki igazán.

Cabernet Sauvignon rosé
E rosébor legfőbb jellemzője a gyümölcsösség, mely jelen van ízében és illatában egyaránt. A piros bogyós gyümölcsök aromája fantasztikusan harmonizál a savak összességével, mely nagyon kellemes gyümölcsös utóízzel zár.

Szentlőrinci
A fajta jelentős részét minőségi bor előállítására termesztjük. Optimális kezelés során az almasav bontás elősegítve egy telt ízű, kevésbé csersavas, harmonikus, gyümölcs aromában gazdag bort készítünk.

Kékfrankos
Kerekségével és teltségével elkápráztatja a fogyasztót. A gyümölcsösség jellemzi illatát, ugyanakkor ízében eszünkbe juttatja a nagymama lekvárját.

Cabernet Sauvignon  
Erőteljes, testes, de rendkívül elegáns bor. Füstös, paprikás illat mellet a lehullott levelek kellemes illatát juttatja eszünkbe. A fajta tipikus tulajdonságait hordozza.  

Minden egyes tevékenységünkben a cég jelszava érezhető: "A minőség nálunk már hagyomány!"

Szolgáltatások, ajánlatok

Bor értékesítés
Borkóstoló rendezvények

Nyitvatartás

Primavin s.r.o.
Komárňanská 47, 932 01 Veµký Meder, Szlovák köztársaság
tel.: 00421 31 553 0954, 00421 31 553 0908.
fax.: 00421 31 555 1662
mobil.: 00421 905 121 382
e-mail:
web: www.primavin.sk
cégbejegyzési szám: 36242021
adószám: 2020200039, közösségi adószám: SK2020200039
Bank: SLSP Veµký Meder, számlaszám: 0191224233/0900
IBAN: SK 98  0900  0000 0001 9122 4233, BIC: GIBASKBX


Ügyvezető- tulajdonos:
Kovács Anita - okleveles vegyészmérnök (borász)
tel.: 00421 31 553 0954
mobil: 00421 905 207 266
e-mail:


Ügyvezető- tulajdonos:
Dr. Dömény Zoltán - okleveles vegyészmérnök
tel.: 00421 31 553 0908
mobil: 00421 905 466 506
e-mail:


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.