Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Sopron

Fényes PinceCím:Sopron, Présház telep, Kurucdomb sor 2.
Telefon:+36 (99) 702-287
+36 (20) 315-6079
Fax:+36 (99) 511-939
E-mail cím:
Honlap:www.fenyespince.hu
Levelezési cím:Fényes Tibor, Ifj. Fényes György

Leírás

A Fényes családi pincészet 9 ha-on termel hat fajta szőlőt, amit maga művel, dolgoz fel és palackoz. A gazdaság törekvése az, hogy a modern technológiával előállított minőségi borok méltó módon képviseljék a szakmai tradíciókhoz kötődő nemes hagyományokat.

A Fényes család története 1633-ig nyúlik vissza. Elődeink alapozták meg a szőlőművelés iránti elhivatottságot, évszázadokon át öröklődött apáról fiúra a bor szeretete. A hetvenes években tértünk vissza a hagyományokhoz, ekkor vásároltuk első szőlőterületeinket. A 2000. évben megépítettünk egy 500 hl kapacitású, borfeldolgozásra alkalmas pincét, egyesítettük az addig szétszórt, összesen 6 hektár nagyságú területeket, melyhez további 3 hektár földet béreltünk és telepítettünk be szőlővel. 2002-ben hivatalosan is családi gazdaságként regisztráltattuk magunkat, e szervezeti formában kívánjuk a családi hagyományokat továbbvinni.

2003. év májusától elindítottuk "borturizmusra alapozott" vendéglátó tevékenységünket, 2004-ben a tetőtérben kialakítottunk egy 50 fős kóstolótermet, melynek ablakán kitekintve a Fertő tavi táj tárul elénk.

Értékesítésünk másik iránya a Sopron városában létesített termelői borkimérés, amit ugyancsak 2003. májusában nyitottunk meg. Célunk a Sopron városába érkező turisták számára "eredeti", a Soproni borvidéken termett, termelői minőségi borok vásárlási lehetőségének biztosítása.

Sikereket könyvelhetünk el nemzetközi és hazai borversenyeken elért eredményeinkkel (pl.: Cabernet Sauvignon Barrique 2001, Challenge du Vin, ezüstérem; megyei borversenyeken számos arany- és ezüstérem).

2005-ben a Fényes Pincészet "Pinceablak a Fertőre" című programjával megkapta az Osztrák Agrárkamara Agrar Projekt Díját (Best of Hungary különdíj). A tavalyi évben elnyert pályázat (AVOP) segítségével pincénket tovább bővíthetjük, így a közeljövőben nagyobb mennyiségben folyhat a termelés.

Szeretnénk, ha borainkat minél szélesebb körben megismerhetnék a borkedvelők, nyitott pincénk a Fertő tó partján várja a borbarátokat és felfrissülni vágyókat.

A Fényes család pincéje a Fertő tó partján, Fertőrákos és Balf között, vadregényes környezetben, saját termelésű és palackozású, nemes borokkal várja a betérőket. A tó magyarországi területén az egyetlen kerékpáros pihenő nyitott borpincével, ahol termelői boreladás mellett üdítő, kávé, szendvics, fagylalt is fogyasztható.

Szolgáltatások, ajánlatok

Fényes család nyitott pincéje a Fertő tó partján, Fertőrákos és Balf között, a környéken egyedülálló módon, a szőlőskertek szívében várja a borbarátokat és felfrissülni vágyókat. Saját termelésű, és palackozású borainkat hangulatos borkóstolókon, bortúrákon ízlelheti meg aki betér hozzánk.
50 főt befogadó, magyaros kóstoló-termünk téliesített, így kellemes meleget tudunk varázsolni a fagyos hónapokban is, vendégeinket egész évben várjuk.

Borkóstoló házunk boraiból:

A Fényes Pince borkóstolója vidám, kötetlen program, melynek során a vendégek megismerkedhetnek a borvidékkel, a borkóstolás szabályaival és pincénk 6 féle borával. A különböző borok között borkorcsolyát kínálunk. A programot mind egyéni vendégeknek, mind csoportoknak ajánljuk akár önállóan, akár étkezés mellé.

- Borkóstolás a pincében, hordóból
- Borkóstoló sajtszeletekkel
- Borkóstoló pogácsával
- Borkóstoló zsíros kenyérrel
- Borkóstoló "beszélgetős" tállal (alma, dió, sajt)
- Borkóstolás hidegtállal
- Borkóstolás bőségtállal

-----------------------------------------

Dionüszosz dícsérete:
Borkóstoló-program több felvonásban

Borkóstoló 6 féle borból, pincelátogatással, hidegtállal, borfelismerő-versennyel, bortábornok-avatással, hébérezéssel, egyéb embert próbáló feladatokkal

Elszánt és vakmerő vendégeink részére ajánljuk ezt az önmegvalósító kaland(bor)túrát. A vállalkozó szelleműek pincénk hat féle borának megismerése mellett kipróbálhatják magukat a hébérezés, borfelismerés, borpalackozás terén is. Kulturált étkezés és borfogyasztás után, kemény kiképzést követően felavatjuk a Bortábornokot.

Időtartam: kb. 3-4 óra
Minimum létszám: 10 fő

-----------------------------------------

Silenus nyomában:

Bortúra hajózással, kirándulással, borkóstolóval, hidegtállal.

A túra a Fényes Pincétől indul. A kellő lendület és a tartós egészség hosszú távú megőrzése érdekében elkortyolunk egy pohárka gyógybort. Ily módon felvértezve Fertőrákos felé vesszük az irányt. Célunk a kikötő, itt felszállunk a Burgenland-motoros fedélzetére. A hajón nemes bor és felejthetetlen tájkép bűvöl el bennünket. Kikötés után felfedezzük a kőfejtő rejtelmes zugait, megtekintjük a Kristálymúzeum látnivalóit, a vízimalmot és a védett pajtasort.
Hódolva a bor iránti leküzdhetetlen szeretetünknek, Dionüszosznak és Silenusnak, végül visszatérünk a Fényes Pincébe, asztalhoz ülünk és bőséges hidegtál mellett végigkóstoljuk a borászat remekeit.

-----------------------------------------

Mosolyszüret:

Szüreti program üdvözlő itallal, a szőlőben borral és pogácsával, préseléssel, korlátlan szőlő- és mustfogyasztással, pincelátogatással, borkóstolóval, hidegtállal

A Fényes Pincénél egy kupica pálinka hozza meg a munkakedvet, melynek birtokában megrohamozzuk a szőlőskertet. Ott megkapjuk a szükséges eszközöket (kés, kosár, hűsítő fröccs, pogácsa, nótafa), és legjobb igyekezetünk szerint addig szüretelünk, míg kedvünk és erőnlétünk bírja. A betakarított szőlőt a pincénél kipréseljük, megízleljük a mustját. A becsületes munka jutalmaként elmúlt szüretek végeredményét is megkóstolhatjuk egy kiadós hidegtál mellett.

Időtartam: kb. 4-5 óra, munkakedvtől függően
Min. létszám: 15 fő

Nyitvatartás

április-november: napkeltétől napnyugtáig
december-március: előzetes egyeztetés alapján

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.