Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Sopron

VINEX Borászat

Cím:Sopron, Rákóczi Ferenc u. 39.
Telefon:+36 (99) 506-320
E-mail cím:
Honlap:www.vinex.hu
Levelezési cím:Bacskay Gy., Sárosi M., Dr. Szita M.

Leírás

A VINEX Borászati Kft. 1989-ben alakult. A céget alapító három tulajdonos, Bacskay György, Sárosi Miklós és Dr. Szita Miklós jelenleg is a Kft. irányítói.
A működést Fertőrákoson, egy bérelt pincében kezdték meg, csak a saját szőlőtermést feldolgozva. Az első évben 15.000 liter bor készült, amit soproni vendéglátóhelyek felé értékesítettek.
A borok jó minőségének köszönhetően gyors növekedésnek indult a vállalkozás, egyre nagyobb mennyiség került feldolgozásra, nagyrészt már vásárolt szőlőből. 1992-ben kibérelték, majd később megvásárolták a balfi TSZ szőlőfeldolgozó üzemét, amely nagyüzemi berendezkedésének köszönhetően lehetővé tette akár 2000 tonna szőlő feldolgozását és a bor kezelését, tárolását.
Emellett 1995-ben pályázat útján a VINEX megvásárolta a Soproni Borvidék legnagyobb pincéjét, a Rákóczi Ferenc utcai, 14.300 hl tárolókapacitással rendelkező pincerendszert. Ez a pince ma is a cég központja.
A balfi üzem azonban eladásra került, helyette Sopronban, a Kossuth Lajos utcában lévő, 35.300 hl-es kapacitású üzem biztosítja a megtermelt és felvásárolt szőlő korszerű technológiávaltörténőfeldolgozását.
A saját tulajdonú illetve bérelt szőlőterületek összesen 45 hektárt tesznek ki. A saját szőlőtermés mellett jelentős az integrátori szerződés keretében több mint 300 termelőtől vásárolt termés.

     Fő tevékenységi körünk a borászat ezen belül a szőlőfeldolgozás, borkészítés és a bor értékesítése. Fehér, rozé és vörösbor készítésével egyaránt foglalkozunk. Az alapanyagot részben magunk termeljük meg, nagyobb részét úgy vásároljuk fel. Több száz egyéni kistermelővel állunk szerződéses kapcsolatban. Hosszú távú szerződéseket kötöttünk, alapanyag ellátásunk ezért biztosított. Ugyanakkor kiegészítő jövedelemforrást nyújtunk a termelőknek, értékesítési gondjaikat megoldjuk. Egész működésünk alatt a soproni szőlőtermelőkkel állunk kapcsolatban, ezért a bizalom mindkettőnk irányába biztosított.
Termékeink széles skálát ölelnek fel. A bort értékesítjük palackos formában, folyóborként termelői borkimérésünkben és vendéglők felé, valamint nagytételben. Vevőinkkel hosszútávon kialakult jó kapcsolataink vannak.

Szolgáltatások, ajánlatok

Célunk, hogy a soproni borvidék szőlőtermesztési és borászati hagyományait kibővítve utat engedjünk a turisztika kínálatának, és megismertessük borkedvelő fogyasztóinkkal a borkészítés minőségi alapjait.
A poncichter hagyományok és tradíciók mellett pincebemutatóval, borkóstolóval, várjuk kedves vendégeinket, borkultúra illetve a borok világának kedvelőit.
Tradicionális környezetben, hatalmas fahordókkal körülvéve, ódon pincefalak között mutatjuk be Önöknek Észak-Dunántúl legnagyobb pincerendszerét, és kóstoltatjuk borászatunk kiválóságait.

Előzetes regisztrációval, egyeztetéssel, pincebemutatás borkóstolóval egybekötve.

A pince befogadóképessége: 50 fő

Nyitvatartás

Egész évben. Előzetes bejelentkezés szükséges!

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.