Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Sopron

Prinyő Borozó













Cím:Sopron, Koronázó domb 22.
Telefon:+36 (99) 334-042
+36 (20) 467-3873
+36 (20) 972-6753
E-mail cím:
Honlap:www.prinyo.hu
Levelezési cím:Princzes Ferenc
Sopron, Koronázó domb 22.

Leírás

A Princzes családban a szőlészet, borászat szeretete a régi időkre vezethető vissza. A szakma fortélyai generációkon keresztül apáról fiúra szálltak, öregbítve a családi hagyományokat.

Jelenleg öt hektáron gazdálkodunk, a fajtaválaszték kialakításakor ügyeltünk napjaink fogyasztási igényeire, a Soproni borvidék jellegzetességeinek megőrzésére.

"A bor meghálálja a törődést" - vallja a házigazda, aki kis lépésekkel, új és újabb ötletekkel, beruházásokkal próbálja minél korszerűbbé varázsolni a  borkészítés és prezentálás színterét.

Szolgáltatások, ajánlatok

Hol is lehetne ennél ideálisabb hely a borozgatásra, mint Sopron egyik legmagasabb pontján, pár méterre a csodálatos panorámától, mely nemcsak az egész várost engedi láttatni, szemmagasságban a Tűztorony robosztus tetőzetével, hanem tiszta időben a Schneeberg vonulatát is szemet kápráztatóan tárja elénk. Történelmi jelentőségű a hely, tán elődeink is itt koccintottak az egészségükre! A Koronázó domb ez.

A Prinyő borozó 1994-óta várja szeretettel nem csak a bort kedvelőket, hanem a csendre, kikapcsolódásra, meghitt, otthonos hangulatra vágyó vendégeket. A pince 120 férőhelyes, 2 nemdohányzó, és 1 dohányzó helyiségből áll, mely pincelátogatással összekötött borkóstolók, összejövetelek, osztálytalálkozók, céges megbeszélések, családi rendezvények ideális helyszíne.

A pince érdekessége, Faragó Miklós festőművész mennyezeti-, fali-, és ablak festményei, melyekhez méltó hangulatot kölcsönöz egy ízletes vacsora mellett elfogyasztott lelket melengető soproni bor.

Pincészetünk rendelkezik egy látványpincével is.

Már a szentélybe vezető út is gyönyörrel van kövezve, a mi esetünkben inkább csempézve egy fali remekmű által, melyről Bacchus, a borok Istene tekint le ránk, körében a borosgazda szülei arcképének hasonmásával, mely sosem engedi feledni rég nem látott alakjukat.
Messziről tapinthatóan keveredik a pincében felsorakozó üvegekbe zárt gyümölcsnedű, parafa, nemes-penész mámorítóan fűszerezett intenzív illata.
Ezt érezni kell! No és persze a trezorok látványa is önmagáért beszél.

A borok mellé ételeket is ajánlunk:
-Főtt-füstölt csülök házi ecetes tormával, főtt tojással, kenyérrel - Cabernet sauvignon barrique

-Disznótoros hidegtál - Kékfrankos

-Sült házi húsos-kolbász Cabernet sauvignon

-Sajttál - Sauvignon blanc

-Melegszendvics - Kékfrankos rosé

-Zsíros kenyér - Zweigelt

Nyitvatartás

Egész évben 15-23 óráig (hétfőnként 21h-ig) szünnap: vasárnap

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.