Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Sopron

Taschner Vin Kft.Cím:Sopron, Balfi 164.
Telefon:+36 (99) 506-605
+36 (20) 931-5225
E-mail cím:
Honlap:www.taschnervin.hu
Levelezési cím:Taschner Vin Kft.
9400 Sopron, Balfi 164.

Leírás

Családi vállalkozásunk mögött egy több generációra visszavezethető poncichter család áll, ahol apáról fiúra szálló örökségként maradt fenn a szőlőtermesztés és a borkészítés tudománya. A város környékén és a Fertő tó partjára néző dombokon elszórtan található a kb. 11 hektáros kisbirtok, ahol Irsai Olivér, Sauvignon blanc, Pinot noir rosé, Kékfrankos, Zweigelt, Zweigelt barrique, Cabernet sauvignon és Zenit fajtákat termesztünk.
A 2001. évben jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre feldolgozónkban. Új, hűtéssel illetve igény szerint fűtéssel felszerelt, teljes automatikával ellátott kóracél vörös- és fehérbor erjesztőtartályaink segítségével a legkorszerűbb technológiát tudjuk megvalósítani. A légkinyerés szintén új, pneumatikus préssel, zárt rendszerben történik. A beruházások következtében fehérborainkban meg tudjuk őrizni az elsődleges, szőlőre emlékeztető illatokat, zamatokat. Vörösboraink irányított erjesztését teljes mértékben befolyásolni tudjuk a maximális szín-, illat-, zamat- és aromaanyagok kinyerése érdekében, valamint biztosítjuk a borok fejlődéséhez szükséges optimális körülményeket.
A gondos szőlőművelés által biztosított szőlőt a bor fajtájának, jellegének megfelelő hagyományos vagy reduktív módon dolgozzuk fel, érleljük borrá. Ötvözzük a hagyományokat a legkorszerűbb technológiákkal és ismeretekkel, hogy a borfogyasztóknak minden esetben hibátlan, magas élvezeti értékű borokat kínálhassunk.
2004 júliusában helyeztük üzembe új telephelyünket. Az épület és mögötte található pince Sopron Pihenőkereszt városrészben, egykori szőlőültetvényünk helyén, enyhe déli fekvésű domboldalban található, csodálatos panorámával a városra és a környező hegyekre.

Szolgáltatások, ajánlatok

A teljes borászati vertikum megtalálható majd a szőlőfeldolgozástól az érlelésen át a palackozásig, kóstoltató helyiség és vinotéka várja látogatóinkat, továbbá néhány vendég fogadására alkalmas szobát is kialakítottunk.

Nyitvatartás

Egész évben. Előzetes bejelentkezés szükséges.

Borok


- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.