A bortermelő ősök már a XVII. századtól gazdálkodtak e vidéken. A 34 éves Szedenik Béla gazdapolgár borászattal és melegkonyhás vendéglátással foglalkozik. Melegkonyhás éttermünk a Bacchus Étterem, amely Sopron belvárosában a kettős várfal tövében helyezkedik el. Az étterem mintegy négyszáz éves boltíves, eredetiben meghagyott pincéje kitűnően alkalmas borkóstolók, rendezvények lebonyolítására. A kerthelyiségben forró nyári estéken örökzöldek között, lobogó fáklyák mellett ízlelhetjük a Szedenik borokat, s hozzá kínálunk mintegy 70 féle házias ételspecialitást, mint például poncichter vadásztokány dödölével, Bacchus pityókás pecsenye héjas burgonyával, almás-boros csirkemell párolt rizzsel.
Szolgáltatások, ajánlatok
Borkóstoló a gazda kommentálásával a Bacchus Étteremben 100 főig.
A konyha specialitásai:
Fűszeres libamájjal töltött sertésborda rántva héjas burgonyával grill zöldségágyon