Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Eger

Monarchia Winery

Cím:Eger, Verőszala 66.
Telefon:+36 (70) 452-2626
+36 (70) 452-2616
Fax:+36 (36) 537-233
E-mail cím:
Honlap:www.monarchiawinery.com
Levelezési cím:Monarchia Winery

Leírás

A Monarchia Borászat Egerben található, azon a borvidéken, melyet nemzetközi ismertsége, termelői hagyományai mellett kiváló ökológiai adottságai - mint a minőség és egyediség zálogai - emelnek ki a magyar bortermő helyek közül. Szőlőfeldolgozó és borászati üzemünket a Verőszalán, Eger egyik legpatinásabb pincesorán alakítottuk ki.

Dr. Pók Tamás, a Monarchia főborásza, aki a szakma rejtelmeit Magyarországon és az Egyesült Államokban (Kaliforniában) sajátította el, az 1980-as évek végén, az 1990-es évek elején Magyarországon végbement rendszerváltozás óta a világ bortermelő közösségében egykor kiemelkedő pozícióját fokozatosan visszanyerő magyar borászat egyik vezető személyisége. Dr. Pók Tamás a minőségi borkészítés iránti megingathatatlan odaadásának gyümölcse a kiváló minőségű valódi kézműves borok gazdag választéka. A főborász által alkalmazott technikák egyike a cefre gravitációs mozgásának kihasználása, mely a szőlő kíméletesebb feldolgozását és kistételű erjesztését segíti elő, illetve lehetővé teszi a borkészítés folyamatában való aktív közreműködést, egyben biztosítja a minőség további tökéletesítését annak minden fázisában. Rugalmas, a korszerű és a hagyományos jelleget ötvöző termelési technológiánkkal a kitűnő borok számos típusát, a teljes termékskálát átfedő portfóliót készítünk a könnyű, ropogós fehérektől a nagytestű vörösborokig.

Szolgáltatások, ajánlatok

Pincészetünk nyitott a minőség iránt igényes, az egyedi arculatot és korlátozott mennyiségben készült, kézműves borokat kedvelő fogyasztók iránt. Új, tufába vájt, 50 főt befogadni képes kóstolóhelyiségünk a legmagasabb elvárásoknak is megfelel. Előzetes bejelentkezés alapján többféle borbemutató programot ajánlunk, melyek során pincelátogatás, rövid technológiai ismertető, és természetesen borkóstoló szerepel. Minden vendégünknek egyedi figyelmet szentelünk, örömmel segítjük szakmánkkal való ismerkedését, tanulási szándékát. A Monarchia Borászatnál büszkék vagyunk kiváló borainkra és minden igényt kielégítő kóstolóhelyiségünkre, ahová szeretettel várunk minden borbarátot. Engedjék meg, hogy megosszuk Önökkel a magas minőség iránti odaadásunkat!

Borkóstoló csomagjaink:
Standard csomag - Borkóstoló borkorcsolyával:
A fehér, rozé és vörösborok mellé pogácsát, különféle sajtokat és ásványvizet kínálunk. Vendégeink a borsor megízlelése után átfogó képet kapnak a Pók Tamás főborász által készített Monarchia ízvilágról.

Évjáratkóstoló - Időutazás a hordó és palack segítségével:
Tematikus kóstoló, egy kiválasztott fajta, (Chardonnay, Kékfrankos) vagy márka, (Rhapsody in Red, Egri Bikavér) évjáratonkénti újrakóstolása, összehasonlítása. Főborászunk segítségével felidéződnek a régmúlt évjáratok, s ki-ki eldöntheti, melyik áll szívéhez közelebb: az összeért, lecsillapodott palackvilág, vagy a hordóban duzzadó, ifjonti hevesség.

Bepillantás a borász alkotóműhelyébe - Komponáld meg saját Egri Borod!
A Monarchia Borászat olyan lehetőséget kínál a borokhoz értő, vagy azokról véleményt formáló, alkotó kedvű látogatóinak, mely során átélhetik a borászat művészi pillanatait, elleshetik a borkészítés műhelytitkait, megismerhetik a borok arculattervezéseinek szempontjait. A programban résztvevők négy alapbor felhasználásával, a már-már tudományos munkához minden szükséges eszköz segítségével állíthatják össze a bort, amely legjobban kifejezi az egri borról kialakított elképzelésüket, elvárásukat. A házasítás technikáját, az alkotómunka lépéseit, a különböző komponensek társításának szempontjait a borász szakirányítása mellett sajátíthatják el. A komponálás során legfeljebb három borházasítást lehet készíteni, melyek közül a legjobban sikerültet maguk az alkotók "vakbírálattal" minősítenek. A legszebbnek talált, győztes bor alkotója elismerésül egy palack vörösbort kap ajándékba. A nagy összpontosítást, elmélyülést igénylő munka csendben, bensőséges hangulatban zajlik. A nevetés, vagy élcelődés csak az eredmények ismertetését követően veszi kezdetét.

Igény szerint a kóstoló gazdag hidegtállal vagy meleg étellel is kiegészülhet.
A programok végén vásárlási lehetőséget biztosítunk!

További információ és bejelentkezés:
Marsi Orsolya
+36 70 452 2626

Nyitvatartás

Egész évben, előzetes egyeztetés alapján.

Borok


...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.