Ingyenes pincészet, borászat bemutatási lehetőség az oldalon! ...tovább
.:  Nyitólap   .:.   Pincészetek   .:.   Fórum   :.
Keresés
hírek, borvidékek és pincészeteik között
Borvásár
közel 1000 féle minőségi magyar bor az Esszencia Borszaküzlet kínálatában

Eger

Demeter Pincészet - EgerCím:Eger, Kőlyuk Pincesor 28-30.
Telefon:+36 (20) 585-1126
E-mail cím:
Honlap:www.demeterpinceszet.hu
Levelezési cím:Demeter Csaba
3300 Eger, Attila u. 9/a.

Leírás

Demeter Csaba már gyermekként a pincében és nagyszülei szőlejében munkálkodott, igaz akkor még nem nagy kedvvel. Később alakult ki benne a borászat szeretete, amikor egy új hordóban, barátai örömére, elkészítette saját borát. Ez az ifjúkori emlék indította el az úton, s mára életét szentelte ennek a hivatásnak.

A családi gazdaság históriája a XVIII. századig nyúlik vissza. A boraikat közvetlenül értékesítették barátaik, ismerőseik, kereskedők megelégedésére. Azonban Demeter Csaba ma már többet akar! Bővítették a pincét, hordókat vásároltak, elindultak a jövőbe vezető úton. A családi hagyomány mellett az ifjú borász egyre többet tanult. Iskolák, a budafoki Soós Technikum mellett, jó céhlegény módjára járta Franciaországot, és Bordeaux-i, Bourgonge-i borászoktól kapott segítséget. Ellesve, amit lehetett, hozzátéve, amit maga gondolt, megszületett a '99-es évjárat, ami ma már muzeális bornak számít. A növekedő családi pince és a gyarapodó tervek életre hívták a Demeter Pincészetet, amelyet Kovács Jánossal és Dobos Tamással közösen hoztak létre 2000-ben.

A fő cél ma is változatlan: kitűnő nedűket készíteni, hagyományos módszerek és fiatalos gondolkodás ötvözésével. Ezt segíti a patináns Kőlyuk pincesoron található három, egyenként 80 méteres pinceág, ahol megtalálható a feldolgozó, az érlelőrészleg, bortrezor és a 60 főt befogadó kóstolóhelyiség.

Szolgáltatások, ajánlatok

A borkóstoló program a három pinceág megtekintésével kezdődik, amely során a látogatók betekintést nyerhetnek egy működő pincészet életébe. A bor életét, a szőlő megérkezésétől a palackba kerülésig követhetik. A séta során, kisebb megállókat tartunk a feldolgozó részlegben, a hordós érlelő ágban, és a palackos ágban, ahol új, eddig nem tapasztalt információkhoz juthatnak a látogatók. Lehetőség van a borok megvásárlására is a pincében. A borkóstoló különlegessége: a vendégeknek lehetősége nyílik a hordóból való kóstolásra.

Nyitvatartás

Egész évben, előzetes bejelentkezés alapján.

Borok


...a pincészet borai megvásárolhatóak online borszaküzletünkben

- Vissza -
Kapcsolat | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Partnerek | Felhasználási feltételek | Adatvédelem
© Minden jog fenntartva - Chip-Art Bt.